Knit like a Latvian in England

 letsgroot
 lets2  lets6  lets3
 lets1  lets4  lets5
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Het is heerlijk om in een ander land een handwerkbeurs te bezoeken. De opzet is ongeveer gelijk aan onze handwerkbeurzen, maar je ziet heel andere stands en merken. Titia, Jans, Ingeborg en ik genoten van alle nieuwe garens, breiboeken en ander moois op de Knitting & Stitches Show in Harrogate, die op loopafstand van ons appartement in het centrum van de stad werd georganiseerd. De topper voor mij was meteen duidelijk… de échte Letse wanten-stand Hobbywool uit Riga. Prachtige traditionele ontwerpen. Het patroon en mooie Letse wol in een stijlvol doosje werden voor het heel redelijke bedrag van 15 pond verkocht als warme broodjes. Het uitkomen verleden jaar van Latviesu Cimdi, het prachtige dikke wantenboek, inspireerde me al voor een reisje naar de  Baltische staten Letland en Litouwen, maar nu weet ik helemaal zeker dat ik volgend jaar naar Riga wil. De aardige moeder en dochter vertelden vol enthousiasme over hun liefde voor breien én koken, dus een eethuisje weet ik daar ook al!

It is wonderful to visit a craft show in a different country as the country you live in. The way it is organized resembles our own crafts shows, but with other stands and brands. Titia, Jans, Ingeborg and I enjoyed seeing the foreign yarns, knitting books and all other nice stuff on the Knitting & Stitches Show in Harrogate, on walking distance of our apartment in the center of town where it was organized. The highlight for me was clear from the beginning,… the réal Latvian mitten stand Hobbywool from Riga. Great traditional designs. The pattern and lovely latvian yarn were sold by dozens in a stylish box for only 15 pond. The publication of Latviesu Cimdi last year (the wonderful thick mitten book) already inspired me to travel to the Baltic states Latvia and Lithuania, but now I totally sure I want to go to Riga next year. The friendly mother and daughter told with overwhelming enthusiasm about their love for knitting ánd cooking, so we also know a nice place to eat in Riga too now!

Het was niet het enige geweldige standje op de beurs, maar later meer over wat we er nog meer vonden…

It was not the only great stand at the fair, but lateron more about that…

3 Responses to “Knit like a Latvian in England”

 1. Jan Says:

  Ik heb al zo’n Lets doosje…en ja…Engeland…Altijd Heerlijk!
  Lieve groet voor jullie Allemaal XX

 2. dutch margreet Says:

  Iemand die ook heel mooie inbreisels in haar patronen verwerkt is Maalfrid Gausen, ontwerpster en breister van poppenkleding. Niet dat grove op naalden 4, maar fijner werk op naalden 2,5 voor zowel meisjespoppen (geen dunne b ar bies dus) als bee bie born), dan zie je het verschil tussen grote stappen, snel klaar en echt fijn verzorgd breiwerk. De patroontjes zijn te koop via het net en ik weet nog niet welke ik zal kiezen, zoveel keus en zoveel moois. Als zij daar op de beurs had gestaan was ik denk ik platzak thuis gekomen. Eindelijk iemand die ontwerpt met het oog op mooi en breiplezier, net als jullie wantenboek.

 3. dutch margreet Says:

  Sorry, het moet natuurlijk Malfrid Gausel zijn, ik heb de laptop op schoot, vandaar de typoutjes.

Leave a Reply