Rowan Holmfirth

 rowangroot
 rowan11  rowan1  rowan12
 rowan5  rowan4  rowan3
 rowan10  rowan2  rowan8
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

De aanleiding voor het bezoek aan Yorkshire was, naast de Knitting and Stitch Show in Harrogate, een bezoek aan Rowan in Holmsfirth. Jans en ik moeten als winkelmeisjes in de Nederlandse pilot shop van Rowan dat bedrijf zelf gezien en de mensen achter dit geweldig merk ontmoet hebben. Rowan is een prachtig merk, lekker Brits, met constante kwaliteit door de jaren heen. Dit geldt zowel voor de garens, kleurenpaletten als voor ontwerpen en de grafische vormgeving van de patronenboeken. Toen ik een jaar of tien de breinaalden weer opnam na een stop van 10 à 12 jaar toen ik in de ICT werkte, schrok ik van wat ik zag aan patronen en garens. Even dacht ik dat er niets was veranderd sinds de jaren tachtig, tot ik Rowan ontdekte. Feitelijk heeft Rowan ervoor gezorgd dat ik toen niet gillend de breiwereld uitrende door mij ervan te overtuigen dat er ook veel moois was te vinden.

The reason for visiting Yorkshire was, besides the Knitting and Stitch Show in Harrogate, a visit to Rowan in Holmsfirth. Jans and I are salesgirls in the pilot shop for Rowan in the Netherlands, so we really wanted to go to see the company and meet the people behind this great brand. Rowan is a splendid brand, very British, which keeps consistant quality over the years. That goes for the yarns, colour schemes, but also for the designs and the graphical design of the pattern books. When I started knitting again after my work for 10 or 12 years in ICT, I was shocked by what I found in the yarn shops. Yarns and patterns seemed not to have changed a bit since the eighties. Then I found Rowan. In fact Rowan prevented that I didn’t ran out of the knitting world screaming right away by convincing me that there were a lot of beautiful things that I could make. 

We werden officiëel ontvangen in de mill, het bedrijfspand aan de rand van het plaatsje Holmsfirth door David Macleod and Kate Buller. Het pand in de prachtige landelijke omgeving is geweldig. Het vormt een inspirende omgeving voor de mensen die er zich dagelijks met kreatieve zaken bezighouden.  De voor ons gezette pot thee werd snel vervangen door koffie met koekjes, we blijven wel Hollanders hoor,… om tien uur in de morgen hebben we caffeine nodig. Al snel werd het een gezellig gesprek over de geschiedenis van het bedrijf en vervolgens over van alles wat met wolwinkels, garens en breien te maken heeft. We mochten zelfs de nieuwe garens voor winter 2014 al zien en geloof me, het belooft veel goeds! Voorzien van een goed gevulde goody bag en hugs and kisses vertrokken we weer, na achterlating van een tas met blikken Hollandse snoeperijen die verrukt door David en Margaret de receptioniste werden ontvangen. Stroopwafels en de speculaas zijn overal geliefd.

David Macleod and Kate Buller welcomed us to the mill, the company building at the edge of Holmsfirth. The building is beautifully located in a gorgeous landscape of the countryside. This nice building forms an inspiring environment for the people that on a daily basis engage in creative business. The freshly brewed pot of tea they made for us was quickly replaced by coffee with cookies, as we are all very Dutch and love our shot of caffeine early in the morning. The animated conversation started on the company history, then continued about yarn shops, yarns and knitting. We even were allowed to see the yarns for winter 2014 and believe me, they looked very promising! After getting a well filled goody bag as a present we left, leaving behind a bag full of cans with Dutch sweets that were received by David and Margaret the receptionist with joy. 

 rowan7  rowan9  rowan6
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Op de beurs ontmoette ik in de stand van Rowan Martin Storey, de talentvolle ontwerper van vele patronen voor Rowan. Hij heeft al vele boeken op zijn naam staan, waaronder Scottish Heritage Knits, een van mijn favoriete boeken die de laatste jaren zijn uitgebracht. Even later trof ik daar ook Ann Kingstone, met wie ik ook al zo’n leuk gesprek had. Ik viel op haar truitje met konijnenpas, zij op mijn Oostenrijkse vest met hertjes.

On the fair in the stand of Rowan I also met Martin Storey, the talented designer of many patterns for Rowan. He wrote several books, among which Scottish Heritage Knits, one of my favorite books released recently. Also I met Ann Kingstone there. We had a nice conversation. I loved her sweater with a yoke with bunnies, she loved my Austrian cardigan with deer. 

Leave a Reply