Sweden and Denmark

 DSC_2626
 DSC_1548  DSC_1637  DSC_1671
 DSC_1629  DSC_1631  DSC_1630
 DSC_1632  DSC_1791  DSC_1800
 DSC_1648  DSC_1659  DSC_1663
 DSC_1722  DSC_1723  DSC_1727
 DSC_1697  DSC_1787  DSC_1734
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Nèt koud terug van een fantastische breireis naar Estland en ik ging alweer weg. Dit keer ging de reis met Jan naar Zweden. We gingen naar Lund voor bezoek aan dierbare vrienden Lena en Emil en daarna door naar Öland omdat ik het er zó mooi vond en dat aan Jan wilde laten zien. Terug reisde we via Denemarken, waar we de nacht doorbrachten in het prachtige oude stadje Ribe. De overnachting in het leuke appartementje was geboekt via een boekingsite, maar groot was mijn verbazing over het bevestigingsmailtje met instructies over hoe we om moesten gaan met de enorme diepvries. En waar we onze hengels konden opbergen… Het bleek om een écht houten vissersappartement te gaan, maar gelukkig merkten we daar weinig van, behalve dat die diepvries erg praktisch bleek te zijn om onze witte wijn in no time lekker koud te krijgen. 😉

De visjes van onze vrienden in Lund werden gewoon op de markt gekocht en Fluffy en Daffy gedoopt en smaakten heerlijk. En waar had hondje Sonia zo’n trek in?

Hardly returned from a fantastic knitting trip to Estonia, and off I go again. This time with Jan to Zweden. We went to Lund to visit our dear friends who live there and then to Öland as I think that is such a beautiful island and I loved showing it to Jan. On the way back we travelled through Denmark, where we spent the night in the beautiful old town Ribe. The stay in the nice little appartment was booking on the internet. To my surprise I soon got an email with instructions for the big freezer in the appartment. And where to put our fishing rods… It appeared to be a real wooden fishing appartment, but fortunately we that bothered us not much and we were happy with the huge freezer that cooled our white wine in no time. 😉

 DSC_3140  DSC_3141  DSC_3170
 DSC_3181  DSC_3187  DSC_3188
 DSC_3189  DSC_3191  DSC_3192
 DSC_3193  DSC_3196  DSC_3199
 DSC_3201  DSC_3203  DSC_3242
 DSC_3243  DSC_3320  DSC_3325
 DSC_3343  DSC_3354  DSC_3359
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Lund is een gezellige studentenstad met een prachtige kathedraal en een goed gesorteerde wolwinkel. In Malmö, waar recentelijk het Songfestival werd georganiseerd, lieten onze vrienden ons een nieuwe wijk zien met bijzondere architectuur en ligging aan het water. We boften, want toen wij er waren, werd ook de grote bloemenmarkt gehouden, waar men mee kon doen met een wedstrijd tuintjes ontwerpen. Ik vond natuurlijk dat het breituintje moest winnen… Helaas hebben we Lena’s moeder niet ontmoet, maar we zagen haar wel in een net verschenen tijdschrift, al breiend… net als het stijlvolle huis en de mooie tuin van Lena en Emil in een woontijdschrift.

Lund is a nice university town with a beautiful cathedrale and a well assorted yarn shop. In Malmö, where recently the Songfestival was organized, our friends showed us a new neighbourhood with modern architecture and well situated along the water. We were lucky, was the big flowershow was held during our stay there. There was a competition garden design. Of course I wanted the knitting garden to win… Unfortunately we didn’t meet Lena’s mother, but we did saw her photo in the magazine that was just published, knitting… just like Lena’s and Emil’s stylish house and beautiful garden in a magazine about interieurs of houses. 

Denemarken was onverwacht leuk. Hiervoor dacht ik alleen aan Lego, maar het land heeft veel meer dan dat te bieden… In Tønder liepen we ‘per ongeluk’ het kantmuseum binnen en in het stadje Ribe vonden we een grote wolwinkel en een klein maar heel bijzonder winkeltje van de Deense ontwerpster Marianne Østergaard. Qua stijl past haar werk goed bij Christel Seyfarth,  Kaffe Fassett en Hanne Falkenberg. Bloemen à la Marimekko en streepjes in trefzeker gekozen kleurencombinaties maken dat je vrolijk wordt van haar breisels. En dat is toch wat we willen, niet? Vrolijk worden van onze breisels, of we ze nu zelf breien of kant en klaar kopen…

Denamerk was unexpectedly nice. Before I thought only of Lego when Denmark was mentioned, but the country has a lot more to offer. In Tønder we coïncedently walked into the lace museum and in Ribe we found a big yarn shop and a small and very cute shop of the Danish designer Marianne Østergaard. Her style of work resemble the work of Christel Seyfarth, Kaffe Fassett and Hanne Falkenberg. Flowers à la Marimekko and stripes in well choosen colour combinations lift your spirit immidiately. Feeling better from knitting and seeing ready made knitwear, isn’t that we want from our hobby… 

One Response to “Sweden and Denmark”

  1. Jan Says:

    Groetjes aan Lena en Emil:) het was een leuke vakantie.

Leave a Reply