Sweden Öland

 DSC_2679
 DSC_1939  DSC_2932  DSC_1865
 DSC_2000  DSC_2029  DSC_2156
 DSC_2455  DSC_2457  DSC_2460
 DSC_2466  DSC_2814  DSC_2820
 DSC_2830  DSC_2821  DSC_2880
 DSC_2881  DSC_2885  DSC_3107
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Het Zweedse eiland Öland is prachtig, dat vond ik een maand geleden al, toen ik er ook was, maar dat was nog niets vergeleken met hoe het eiland er nu uitziet in prachtige lentegroen, verrijkt met de kleuren van zoveel bloeiende bloemen op de alvarets (steenvlaktes) en waar je maar kijkt. De vertraging van de inval van de lente zorgde voor een explosief van groei. Overal orchideeën, bermbloemen, lelietjes van dalen en vooral heel erg veel paarse en witte seringen. Het hele eiland rook hemels naar wat ik mij herinner als mijn oma’s zeepjes uit haar linnenkast. Ann’s kippetjes zag ik een maand geleden nog in het ei, maar nu scharrelde ze iedere dag om het huis. Veel Vikingcultuur, het grootse Borgholmkasteel en Solliden zomerpaleis van de koninklijke familie met zonovergoten stijltuinen. Het verblijf in het inmiddels vertrouwde zomerhuis met aardbeiengordijnen van Ann was zalig. Overal op het eiland kan je lekker eten; taartjes, brood met kummel en zalige visjes. Dàt, in combinatie met het gewéldige Ullcentrum en de vele Hemslöjden en andere gezellige zaakje waar je leuke dingen kunt kopen, maken het eiland tot een zomers paradijs.

The Swedish island Öland is wonderful, of that fact I was convinced last month when I was also there. But it is nothing compared to how the island looks now in spring green with the colours of so many flowers on the alvarets (stone steps) and everywhere you look. The delay of the start of spring gives an explosion of growth. Orchids everywhere, flowers along the roads, lily of the valley and mainly a lot of purple and white lilac. The whole island smelled heavenly like the linnen closet of my grandmother, where she kept her flower scented bars of soap. Ann’s new chicken I saw still in the egg last month, but were now walking in the gardens of Ann’s lovely hoouse. A lot of Viking culture, the big Borgholm castle and Solliden (the summer palace of the royals) with sunny stylish gardens. To stay in Ann’s cosy summerhome with strawberry curtain in the kitchen was so nice. Everywhere you can eat good food; cakes, bread with cumminseed and delicious fish. Thàt, combined with a visit to Ullcentrum and the many Hemslöjden and other nice shops where you can buy great things, make the island to a summer paradise. 

 DSC_2072  DSC_2282  DSC_2368
 DSC_2178  DSC_2255  DSC_2198
 DSC_3092  DSC_2385  DSC_2746
 DSC_2470  DSC_2552  DSC_2494
 DSC_2993  DSC_2448  DSC_3022
 DSC_2659  DSC_2683  DSC_2660
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

3 Responses to “Sweden Öland”

  1. Jan Says:

    Lijkt wel Het Paradijs…veel in Zweden geweest…maar nooit op dat eiland..XXX

  2. Hanneke Says:

    ik krijg acuut zin er ook heen te gaan 😉

  3. marijcke Says:

    Wij gaan over 2 weken die kant op, mede door jouw enthousiaste verhalen over dit eiland.

Leave a Reply