Comfort Knitting

Cats

“Brei iets leuks!”, zei een paar jaar geleden iemand tegen me, toen ik een opkikkertje nodig had. Ze had daar zelf ook wel eens profijt van gehad en dus nam ik haar advies ter harte toen het o zo hard nodig was. Zo breide ik me vier jaar geleden door het afscheid van mijn beste vriend heen, toen hij zijn leven afsloot op z’n 48ste verjaardag en een paar maanden later stierf. Ieder steekje hielp me een seconde verder door de tijd.

“Knit something cute!”, someone said to me a few years ago, when I needed some cheering up. She had benefitted from this idea too, so I took the advise to heart when I needed it so badly. Four years ago I knitted through the big goodbye to my best friend, when he finished his life on his 48th birthday and some died some months later. Every stitch helped me a step through time.

En nu heb ik de serotonine die de repeterende breibeweging opwekt, weer hard nodig. Nadat we afscheid moesten nemen van drie van onze vijf poezen in maar een half jaartje tijd en Coquette ziek is, brei ik weer iets leuks om door het verdriet en het gemis heen te komen. Life and knitting; alle ups en downs van het leven, brei ik tot wantjes, shawls en mutsen. In iedere steek een traan. Het project moet een hoog schattigheidsgehalte hebben, fluffy en zacht, kleurig, warm en niet te moeilijk zijn. Chocolade voor de geest, geen dag zonder breien, liefst met Coquette en Antie op schoot, die tot rust worden gebracht door het zachte geschommel en het getik van de naalden. Dag lieve Puppie, Dana en Peri……

And now I do need the serotonine that the repetetive knitting movement produces, again so badly. After saying goodbye from three of our five cats in only 6 months time and Coquette being sick, I knit something nice to get through the grief and feeling of missing them. Life and knitting; all ups and downs of life, I knit it all into mittens, shawls and hats. In every stitch a tear. The project has to be very cute, fluffy and soft, colourfull, warm and not too difficult to knit. Chocolate for the mind, not a day without knitting, which I love to share with Coquette and Antie on my lap, them getting relaxed by the soft movements and the sounds of ticking needles. Goodbye dear Puppie, Dana and Peri……

Leave a Reply