Kiri Kari – Estonian knitted animals

Kiri Kari

 Kiri Kari  Kiri Kari Kiri Kari 
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Eigenlijk ben ik niet zo van de beestjes breien, maar voor Estse beestjes maak ik een uitzondering. De traditionele motieven die erin worden verwerkt, maakt ze namelijk beeldschoon. Wie kan er nu toch een varkentje afwijzen als hij zo’n mooi Ests jasje aan heeft?

I’m not really into knitting animals, but for Estonian animal I make an exception. The traditional motifs that are used in the patterns, make them super cute. Who can deny a piglet that weares such a gorgeous Estonian coat?

Monika stuurde mij vanuit Estland het prachtige boek Kiri Kari. Al eerder kreeg ik van Wendel de Spin-Off Summer 2006, waarin Anu Kotli, die ook één van de auteurs is van Kiri Kari, vier patronen van sokkenbeesten publiceerde. Zeker met de Engelse tekst uit deze Spin-Off moet het wel lukken om een gezellig varkentje te breien deze Kerst.

Monika has send me this beautiful book named Kiri Kari. Some time ago Wendel gave me the Spin-Off Summer 2006, in which Any Kotli, also one of the authors of Kiri Kari, published four patterns for sock puppets. Combining the English text of this Spin-Off with the book it surely will be possible for me to knit a cosy little pig for Christmas.

4 Responses to “Kiri Kari – Estonian knitted animals”

 1. Yarnlot Says:

  Zo’n varkentje wil ik ook wel op stal!

 2. Jan Anderson Says:

  Oh, I love those little piglets. I’ve been looking on the internet but can’t find a place to buy the book. Do you know a bookstore over there? (I live on the west coast of the USA (on the ocean). I would love to order it.
  Thanks for any advice.

 3. Margaret White Says:

  I love this piglet pattern. How can I purchase (English) the Kari Kari book with the pattern?
  Thanks so much
  Margaret

 4. Judith Little Says:

  Is there any place to purchase this book? It is out of print
  Judith Little

Leave a Reply