Meite Muhu Mustrid

Meite Muhu Mustrid

 Meite Muhu Mustrid  Meite Muhu Mustrid  Meite Muhu Mustrid
 
 Meite Muhu Mustrid  Meite Muhu Mustrid  Meite Muhu Mustrid
 
 Meite Muhu Mustrid  Meite Muhu Mustrid  Meite Muhu Mustrid
 
 Meite Muhu Mustrid  Meite Muhu Mustrid  Meite Muhu Mustrid
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Nog een prachtboek uit Estland, over het textiele handwerk op het eiland Muhu, waar ik ongelooflijk blij mee ben. Het bijna drie kilo wegende lijvige werk van 400 pagina´s werd natuurlijk direct besteld door De Afstap en ging afgelopen donderdag vanzelfsprekend meteen mee naar huis met mij. Ik keek er al vanaf juni dit jaar naar uit dus een beetje sjouwen had ik daar wel voor over. Ach, al had ik ´m tussen mijn tanden mee moeten sleuren….. méé moest ´ie. Want het is zo’n geweldig boek, minstens een derde gaat over de tradtionele breisels, veelal wanten, handschoenen, gruwelijk mooie kousen, truien, mutsen enz. Maar ook alles over hoe de geborduurde schoenen worden gemaakt, de borduursels, het bandweven, gehaakte randen, traditionele kleding enz. Een schatkist tjokvol prachtige sfeervolle foto’s, patronen, tekeningen. Door het vele visuele materiaal is het feit dat het boek in het Ests is een minder groot bezwaar dan je zou verwachten. Ik geef jullie graag een voorproefje van dit boek, maar als je er iets uit wilt breien, dan kan je ´m bij De Afstap kopen voor 74,95 euro. Het is iedere euro waard. Dik!

Another great book from Estonia, about the textile crafts on the island Muhu, which makes me so happy. The weight is almost three kilos and it counts 400 pages, but of course De Afstap immediately ordered it the moment it was published. And of course I took one copy home with me right away. I was looking forward to this beauty since June, so carrying the heavy book home was not an issue. Actually, even if I had to carry it with my teeth, I would have done that too, as I really had to have it. It is a great book, at least one third is exclusively about traditional knitting, mostly mittens, gloves, terribly nice stockings, sweaters, vests, hats etc. But also about how the embroidered shoes are made, the embroidery, card weaving, crocheted lace borders, traditional clothing etc. A treasure chest stuffed with beautiful photos, patterns, drawings. As there is so much visueel material, the fact is the book is in Estonian language is not that important as you might expect. This is a preview into this great book, but if you want to knit something from it, you have to buy it at De Afstap for 74,95 euro. Worth every euro. You bet!

4 Responses to “Meite Muhu Mustrid”

 1. Monika Says:

  Indeed it is worth every penny, euro or what ever currency payd. It is pearl on every bookshelf. I draged one home too but it was good weight as the weather was rather windy, kept me flying away 🙂

 2. Jeannette Says:

  Doet me denken aan een soort Statenbijbel over/voor Estlands breien…
  Ziet er ge-wel-dig uit!…

 3. Marnel Says:

  Dat verhaal dat jij hoe dan ook iets op breigebied mee naar huis krijgt doet mij sterk aan de terugreis van Estland herinneren. Weet je nog…..strengen wol in alle jaszakken. Maar dit boek is echt wel een hebbeding voor de liefhebber.

 4. MoniqueB. Says:

  Oef, da’s een dikke pil. Maar zo te zien erg mooi.

  Heb je al plannen wat je er uit gaat maken?? Volgens mij kom je nooit meer op je werk, lekker thuis op de bank met zo’n prachtig document.

Leave a Reply