Antique knitting and crochet books

 DSC_5674
 DSC_5680

 DSC_5678

 DSC_5681
 DSC_5682  DSC_5683  DSC_5679
 DSC_5677
 DSC_5675
 DSC_5676
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Inmiddels heb ik een behoorlijke verzameling oude breiboeken opgebouwd. Maar de oudste en bijzonderste zijn nog niet zo lang geleden toegevoegd aan de verzameling. En het zijn ware juweeltjes!

Het haakboekje is gepubliceerd in 1849 en het breiboekje in 1848. Beide zijn voorzien van prachtige platen waarop de projecten zijn afgebeeld. Teer zijn ze zeker, maar beide boekjes zijn compleet en in redelijk goede staat.

Over the years I have built up quite a collection of old knitting books. But the oldest and most particular are not yet so long ago added to the collection. And it are true gems!

The crochet booklet was published in 1849 and the knitting booklet in 1848. Both have beautiful pictures in which the projects are shown. They certainly are fragile, but both books are complete and in reasonable good condition.

One Response to “Antique knitting and crochet books”

  1. Marleen Says:

    Wat een goede techniek hadden de mensen toen! Ik lees er wel eens online één (Google heeft die van jou ook: http://books.google.nl/books/about/Het_nieuwe_haakboekje_voor_huis_en_schoo.html?id=SAhVAAAAcAAJ&redir_esc=y, maar alleenstukjes), de aanwijzingen snap ik niet altijd, maar het is heel leuk om er in te kijken. En jij hebt ze zelf, een klein beetje jaloers ben ik wel. Veel plezier ermee.

Leave a Reply