Linda Elgas’ moments

 momentgroot
 moment2  moment3  moment1
 moment6  moment5  moment4
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Sinds ik bijna van mijn stoel viel van verrassing toen Monika mij een boek van Linda Elgas cadeau gaf, noemen wij een moment van diepe blijdschap bij het krijgen van een speciaal cadeau een ‘Linda Elgas-moment’. Het begerenswaardige boek met kantpatronen voor Haapsalu-shawls is erg moeilijk te vinden en ik had eigenlijk de hoop al opgegeven. Monika waarschuwde me al van te voren dat er weer zo’n momentje aan zou komen toen ze aankondigde dat ze me een kerstcadeau had gestuurd. Niets was minder waar… in mijn brievenbus viel een pakketje met het prachtige boek Noppeid Kihnu Näputoööst van Ingrid Uus. Een prachtige verzameling van handwerken van Kihnu, het mooie eilandje ten zuidwesten van Estland, dat we in 2011 bezochten. En eilandje met pakweg 500 bewoners die maken wat hun ogen zien. Beschrijvingen van borduur-, naai-, haak- en breiwerk vind je in dit boek, gelukkig met veel teltekeningen en foto’s, zodat zelfs als je geen Ests kan lezen, alles kan maken wat je ogen zien in dit geweldige boek.

Since I almost fell of my chair from sheer happiness when Monika gave me Linda Elgas’ book as a present, we call a moment of great joy when you get a special present a ‘Linda Elgas moment’. The desirable book with lace patterns for Haapsalu shawls is very hard to find and I had almost no hope left ever to find me a copy.  Monika already told me that such a special moment might come again when she announced that she had send me a Christmas present. That was só true! On my doormat fell a package with the wonderful book Noppeid Kihnu Näputoööst written by Ingrid Uus. A gathering of crafts from Kihnu, the beautiful island South-West of Estonia, that we have visited in 2011. An island with approx. 500 inhabitants who are able to make whatever they want. Descriptions from embroidery, sewing, crochet and knitting are in the book, fortunately with lots of charts and photos, so even if you can’t read Estonian language, you can also make whatever you want. 

Leave a Reply