Weddings in black

Trouwfoto Jan & Carla

 Norwegian Wedding Gloves  Norwegian Wedding Gloves  Norwegian Wedding Gloves
 
 Norwegian Wedding Gloves  Norwegian Wedding Gloves  Norwegian Wedding Gloves
 
 Norwegian Wedding Gloves  Norwegian Wedding Gloves  Norwegian Wedding Gloves
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

De tijd vliegt……
Pakweg 14 jaar geleden trouwde ik in het zwart met man Jan. Destijds nog best bijzonder om geen wit te kiezen. Mijn haar in een enorme knot en zonder hoed. Een jaar later vonden we onze oud-docent Harry Scheltens (hoedenmaker van koningin Beatrix) terug, waar we jarenlang met veel plezier de mooiste en grappigste hoeden maakten tijdens zijn hoedenworkshops. Helaas is Harry enkele jaren geleden overleden, het was zo’n bijzonder mens, ik mis ‘m. Soms zie ik nog een hoed op het hoofd van Beatrix waarvan ik weet dat ‘ie gemaakt is op een mal waar ik ook nog een hoed op getrokken heb……

Time flies……
About 14 years ago I married in black with husband Jan. Then quite extraordinary not to choose white. My hear was tied up in huge bun without hat. A year later we found our teacher 
Harry Scheltens (hatmaker of queen Beatrix) back. We made with lots of pleasure hats in his hat workshops for years. Unfortunately Harry died a couple of years ago. It was such a special person, I miss him. Sometimes I see a hat on the head of Beatrix and know that it is made on a form I used too……

Deze week breide ik de Norwegian Wedding Gloves uit Piecework van Nancy Bush met antraciet garen. Nog ziek, zwak en misselijk van de bronchitis had ik daar alle tijd voor. Barkarole van Austermann is een prachtig garen voor de handschoentjes. Het bestaat uit 70% fijne merinowol, 20% zijde en 10% cashmere. Op bamboe naalden van 2 mm breide het zachte, rondgetwijnde draadje zalig. De duim was me te kort, dus daar heb ik wat herhalingen bij verzonnen. En ik ben er erg tevreden mee. Had ze best aangewild, destijds op de trouwerij, met een handgemaakte hoed. Maar ze zijn ook leuk voor een luxe weekendje Brussel!

This week I knitted the Norwegian Wedding Gloves from Piecework designed by Nancy Bush with nearly black yarn. Still a bit shaky of the bronchitis I had lots of time for it. Barkarole made by Austermann is a lovely yarn for knitting the gloves. It consists of 70% fine merino wool, 20% silk and 10% cashmere. On bamboo needles size 2 mm knitting the soft round thread was a delight. The thumb was too short, so I made up so extra repeats. I’m quite happy with the gloves. Would have loved to wear them, 14 year ago on our wedding, with a handmade hat. But they are also nice for a luxurious weekend Brussels!

Leave a Reply