Paris 2009 – Point Mousse

Point Mousse Point Mousse Point Mousse
Point Mousse Point Mousse Point Mousse
Point Mousse Point Mousse Point Mousse
Point Mousse Point Mousse Point Mousse
Point Mousse Point Mousse Point Mousse
Point Mousse Point Mousse Point Mousse
Point Mousse Point Mousse Point Mousse
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Je denkt dat als je je mooiste breisels meeneemt naar L’Aiguille en Fête in Parijs, dat men daarvoor in katzwijn valt, maar niets is minder waar als je er ook de ultieme no-brainer bij hangt……. Een wand vol met onze fijnste en ingewikkelste shawls, maar de Franse dames zijn alleen geïnteresseerd in Hil’s mohairshawl in ribbelsteek. Sindsdien weten wij dat ribbelsteek in het Frans Point Mousse is en dat vergeten we ook nooit meer.

We tought that bringing our finest knittings with us to L’Aiguille en Fête in Paris would impress the French knitters, but that proofed to be so wrong. Just hang a ultimate no-brainer on the wall and you will see……. A wall full of our best and most intricate shawls, but the French ladies were only interested in Hil’s mohair shawl in garter stitch. Now we know that garter stitch in French is called Point Mousse and we will never forget that.

Sommige Franse meebreiers lieten de leukste breitechnieken en breisels zien. Sommigen lieten zich uitdagen en breiden in het Dutch Knitting Café hun eerste toertjes onder strenge begeleiding van diverse Nederlandse en Franse breijuffen. Het spoedcursusje Twijnend Breien dat we de breivrienden gaven, sloeg aan en al voor ze het zelf snapte, legde Corry aan belangstellenden uit hoe het moest.

Some of the French knitters showed us the nicest knitting techniques and knittings. Some we could persuade to join in and knit their first rows in the Dutch Knitting Café with severe guidance of several Dutch and French knitting teachers. The crash course on Twined Knitting, that we gave to our friends, was a success and even before she knew what to do, Corry explained it to interested knitters.

Leave a Reply