Berlin

Berlin 2011 > 2012
Afgelopen week waren Jan en ik in Berlijn. Vicky Leandros trad op in Tipi, de beroemde feesttent die de sfeer uitademt van antieke spiegelzalen en het oude Berlijn. Onze vrienden Linda & Tirza en Johan & Delano waren er ook bij, dus dat was extra gezellig. Zij gingen een dag later weer huiswaarts, maar wij bleven tot en met 2 januari, zodat we de jaarwisseling mee konden maken bij de Brandenburger Tor en de Reichstag. Gewéldig, met een glas champagne in de hand zagen we het mooiste vuurwerk boven ons hoofd ontploffen. Het was beslist één van de bijzonderste jaarwisselingen die ik ooit meemaakte.

Last week Jan and I spent in Berlin. Vicky Leandros performed in Tipi, the famous party tent that brings up memoiries of antique circusses and old Berlin. Our friends  Linda & Tirza en Johan & Delano were there too. It was so nice to be there with friends. They left a day later, but we stayed until 2 January, so we could experience the turn of the year at the Brandenburger Tor and the Reichstag. It was great, with a glass of champagne in our hands, we saw the most beautiful fireworks right above our heads.

Berlin 2011 > 2012 Berlin 2011 > 2012 Berlin 2011 > 2012
 Berlin 2011 > 2012  Berlin 2011 > 2012  Berlin 2011 > 2012
 Berlin 2011 > 2012  Berlin 2011 > 2012  Berlin 2011 > 2012
 Berlin 2011 > 2012  Berlin 2011 > 2012  Berlin 2011 > 2012
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

De hele stad was in decembersfeer. Alle boompjes op Unter Den Linden waren verlicht. We zagen de grootste kerstbomen ooit en de glühweintjes die je overal kan drinken smaakten zalig in de vrieskou. De eerste dagen was de hemel diepblauw met een zonnetje en droog op één onverwacht sneeuwbuitje na. De enige regendag brachten we door in de Gemälde Galerie in het Kultur Forum. We hebben ook veel geshopped, want het was uitverkooptijd en de moeizame Duitse economie zorgde ervoor dat er flink werd afgeprijst.

The whole city was in December mood. All trees at Unter Den Linden were decorated with lights. We saw the biggest Christmas trees ever and the glühwein that you can drink anywhere tasted delicious in the freezing cold. The first days the skies were sunny and deep blue. No rain except for one unexpected snow shower. The only rainy day we spent in the Gemälde Galerie in het Kultur Forum. We also did some serious shopping, as it was sale and the difficult German economy lowered the prices extremely.

 Berlin 2011 > 2012  Berlin 2011 > 2012  Berlin 2011 > 2012
 Berlin 2011 > 2012  Berlin 2011 > 2012  Berlin 2011 > 2012
 Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Natuurlijk moest ik ook nog even achter de wolwinkeltjes aan. Het Kaufhaus Des Westes (KaDeWe) leverde niet veel interessants op. De wolafdeling is opgenomen in een soort Pipos-achtig souterrain. Ik kocht er niets, want het aanbod was erg basic en ik ben gruwelijk verwend als het gaat om bollen wol. De Duitse traditie getrouw was alleen de sokkenafdeling goed gesorteerd.
HandMade, een wolwinkeltje met café, had een heel wat betere collectie. Alles van ITO, veel Debbie Bliss, bijzondere luxe sokkenwol, tijdschriften, boeken, accessoires enz. Ik heb er met plezier rondgekeken, maar kon niet tot een keuze komen. Voor de gezelligheid heb ik wel de KnitScene meegenomen, want dat is eens in de zoveel tijd best leuk.

Of course I also wanted to see some of the yarn shops. Het Kaufhaus Des Westes (KaDeWe) was not very interesting. The yarn department is part of the creative department in basemant, like Pipos in the Netherlands. I didn’t buy anything, as the products were very basic and I’m terribly spoiled when yarn is concerned. Faithful to the German tradition there was a lot of sock yarn.
HandMade, a yarn shop with café, had a better collection. All yarns of ITO, lots of Debbie Bliss, special luxurious sock yarns, magazines, books, accessories etc. I spent some time in the shop, but didn’t buy anything. Just for the fun of it, I did buy the KnitScene, as that is a nice magazine to read now and then.

 Berlin 2011 > 2012  Berlin 2011 > 2012  Berlin 2011 > 2012
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

De Deutsche Bundesbahn bracht ons met veel pünktlichkeit weer terug in Utrecht, waar thuis mijn groene shawl op mij wachtte. In juni startte ik deze (deels) nobrainer, die ik opzette om mee naar Estland te nemen. Vlak voor vertrek naar Berlijn blokte ik ‘m en het is een joekel van een stola geworden. Het felle groen was  zalig om te breien. Als je van groen houdt……

The train of the Deutsche Bundesbahn brought us home to Utrecht strictly on time, where my green shawl was waiting for me. In June I started this (partly) nobrainer, that I casted on to take to Estonia. Right before our department I blocked the shawl and it grew and grew and became a huge stole. The bright green was a delight to knit. When you love green……

One Response to “Berlin”

  1. Jeannette(breit ravelry) Says:

    Mijn hart begint steeds te gloeien wanneer ik foto’s met wolletjes zie!… (en foto’s van heerlijke steden en – andere plekken…)
    Dat je/jullie nog maar heel veel van dit soort reisjes mogen maken, Carla!

Leave a Reply