Everything is possible in Amsterdam

Amsterdam

Knitted penisses in Amsterdam

Gisteren was ik een dagje in Amsterdam. Heerlijk, ondanks alle regen. Eerst naar het Tassenmuseum Hendrikje, lunchen bij B&B in de Leidsestraat en daarna nog even shoppen en stadten. En dan zie je opeens in de etalage van een souvenirshop aan de bloemetjesmarkt twee gebreide antieke hangertjes (uitdrukking van mijn Jordanese oma). Geen kip die zich eraan stoort. Dat kan alleen in Amsterdam.

Yesterday I was in Amsterdam. A great day, even though it rains all day long. First to the bag bag museum Hendrikje, lunch at B&B in the Leidsestraat and than some shopping and a nice walk through downtown. And then suddenly you see in a dead normal souvenir shop on the flowermarkt two knitted penisses. Nobody even cares. That can only happen in Amsterdam.

Midden in de Kalverstraat belde een journalist van  NTR, Radio 5 voor een interview over breien en Stitch ‘n Bitch voor het programma Familie Nederland. Een gezellig radioprogramma over nostalgische onderwerpen, dus daar wilde ik wel aan meewerken. Diezelfde avond  life via mijn mobieltje in de uitzending.

In the Kalverstraat, the most popular shopping street in the center of town someone called me on my mobiel. It was a journalist of the NTR, Radio 5, to ask me for an interview on knitting and Stitch ‘n Bitch for the radio programm Familie Nederland. As that is a  nice program about nostalgic topics, I promised to cooperate. The same evening I was life in the program when they called me again on my mobile.

Even later bij mijn breivrienden van Stitch ‘n Bitch Utrecht in de Winkel van Sinkel laat ik de foto van de gebreide  penissen zien op mijn Canon camera. Hilarisch. Vooral als iemand vraagt wat het typenummer is. Ze bedoelde gelukkig het typenummer van mijn camera……

Lateron  I joined my knitting friends from Stitch ‘n Bitch Utrecht in the Winkel van Sinkel. I showed them the photo of the knitted penisses on the display of my Canon camara. Hilarical. Especially when someone asks what the type nummer is. Fortunately she meant the type of camera……

4 Responses to “Everything is possible in Amsterdam”

 1. MoniqueB. Says:

  Nou was ik van de week ook in Amsterdam, nou was ik dus weer niet op de goede plek.
  In de Hermitage waren ‘ze’ echter onbedekt (bij Alex de Grote) hahaha.

 2. Yarnlot Says:

  Op Ravelry 7 patronen gevonden voor wi. wa. en als je verder “gender” specifieert is er zelfs 1 bij dat als female bestempeld wordt. Heel verwarrend. Een ander model vergt zelfs een provisional cast on!
  Waar Ravelry al niet goed voor is…

 3. CorrieH Says:

  In het engels: willy warmers. Je kunt er je hele creativiteit op loslaten….

 4. Inger Albers Says:

  Gelachen om die gebreide penissen. Ik wilde als klein meisje altijd staartophouders voor de kat breien. Mijn moeder moedigde me niet aan dat voornemen uit te voeren. Groeten, Inger Albers

Leave a Reply