De Vlijt +

 De Vlijt  De Vlijt  De Vlijt
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Helaas, De Vlijt, het schattige winkeltje aan de Lijnmarkt in Utrecht dat sinds 1847 borduurspullen, wol en katoen, fournituren en nog veel meer verkocht, is sinds gisteren er niet meer. De eigenaren vonden dat het niet meer rendabel was de winkel voort te zetten en konden helaas niemand vinden die de vreselijk hoge huur wilde betalen. Hopelijk blijft het interieur gespaart en zal ook de mooie gevel zo blijven als dat hij nu is. Is het niet vreselijk dat zo’n mooi winkeltje na meer dan 150 jaar opgeheven wordt ivm economisch belang? Waarom stimuleert de gemeente niet dit soort kleinschalige winkeltjes blijft bestaan, het is immers zo goed voor het toerisme en aanzien van de oude stad.

Loop er nog eens langs en bekijk dan ook de granieten stoeptegels met naaigerei die in het plaveisel zijn verwerkt. Dat was het dan……..

Such a pity, De Vlijt, the cutest little shop on the Lijnmarkt in Utrecht that since 1847 sold embroidery stuff, wool, cotton, haberdashery and lots more, is since yesterday no longer there. The owners think it is no longer profitable to continue the shop and couldn’t find somebody able and willing to pay the incredible high rent. Hopefully the interior is saved and the lovely front of the house will stay as it is now. Isn’t it terrible that such a lovely shop after more than 150 years is stopped due to economical reasons? Why doesn’t the government stimulate the existence of little shops like this, it would be so good for the tourism and appearance of the old city.

Walk over the Lijnmarkt and check out the granite tiles in the pavement with sewing tools. That was it then……..

Leave a Reply