The Old Hand-knitters of the Dales

 ripleygroot
 ripley1  ripley3  ripley2
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

In Ripley bezochten we na de begraafplaats en het kerkje ook het kasteel. Prachtige kamers en ruimtes waar je je in vorige eeuwen waande. Maar het bijzonderste voor fanatieke breiers bevond zich in de allerlaatste zolderruimte. In één van de vitrines viel het oog van Ingeborg op een krantenartikel over de publicatie van het boekje The Old Hand-knitters of the Dales, geschreven door Marie Hartley and Joan Ingilby, telg uit de familie Ingilby, de bewoners van Ripley castle. Het boekje was al in mijn bezit, maar voorafgaand aan de reis had ik er niet eens aan gedacht door alle drukte. Pas op het moment dat ik het artikel zag, realiseerde ik me dat dit boekje bij mij in de boekenkast ligt.

After visiting the cemetery and the church we also visited the castle. Beautiful rooms and halls where you imagined you were in previous centuries. But the most important for avid knitters was in the attic space we checked out at the end of the visit. In one of the showcases Ingeborg’s eye fell on a newspaper article about the publication of the book The Old Hand-knitters of the Dales, written by Marie Hartley and Joan Ingilby, member of the Ingilby family and residents of Ripley castle. The book was already in my possession, but prior to the trip I had not even thought about it due to my many activities. Only when I saw the article, I realized that this book is in my bookcase.

Leave a Reply