Het Betere Breiwerk

groepsfoto hbb najaar 2013 driebergen 460

Wie al behoorlijk goed kan breien, maar de fijne kneepjes van het vak wil leren, kan terecht bij The Dutch Knitters voor Het Betere Breiwerk. Een gedegen breicursus van acht lessen waar we de breisteek in al haar gedaantes leren kennen. Na de eerste les kan je wel over links, rechts, om je nek enz breien, maar weet je amper nog wat recht en averecht is. Maar dat is nu net de bedoeling…… In de lessen daarna leer je onder andere perfect minderen, meerderen, van alles over I-cords, opzetten, afkanten, kantbreien, diverse soorten kabels, verkorte naalden en het netjes in elkaar zetten van je breiwerk.

If you can knit real well, but still have desire to learn the tricks of the trade, you can go to The Dutch Knitters for Advanced Knitting (Het Betere Breiwerk). A thorough knitting course of eitght lessons which will teach you the stitch in detail. After the first lessons you can knit continental, German and even with the thread around you neck, but you will hardly be able to distinguish between knit and purl stitches. That is exactly what I want you to do…. In the lessons after the fist lesson you will learn, among other things, decreasing, increasing, all about I-cord, casting on, lace knitting, short rows and sewing your knitting into a garment. 

Het Betere Breiwerk, compleet met verplicht huiswerk en niet verplicht oefenwerk, is niet voor breiwatjes, maar voor gevorderde breiers die hun breivaardigheden van het niveau ‘zelfgemaakt’ naar ‘professioneel handgemaakt’ willen tillen. In januari start bij de Afstap in Amsterdam weer een nieuwe cursus. De cursusprijs van 335 euro is inclusief een materialenpakket met onder meer Rowan-garen en Addi-breinaalden. En Carla zorgt ook nog voor koffie, thee, koek en chocola. Want naast leerzaam moeten de avondjes natuurlijk ook genoeglijk zijn! Na Het Betere Breiwerk gaan de cursisten gewoon door met een spoedcursusje Weigth Wachters…. 😉

Advanced Knitting, with obligatory homework and not obligatory exersizes, is not for knitters faint of heart, but for advanced knitters that want to improve their skills from the level ‘homemade’ to ‘handmade’. In January in the Afstap in Amsterdam there will start a new course. The price for the course is 335 euro including a package with materials (Rowan yarn and Addi knitting needles and other handy stuff). And Carla will serve coffee, tea, cookies and chocolat. The lessons should be educational but also enjoyable! After the course Advanced Knitting straight on to the course of the Weight Watchers… 😉

Op de foto zie je de groep breiers die Het Betere Breiwerk volgden in Driebergen en zich nu offciëel Betere Breiers mogen noemen. Allemaal goeie, leuke, gezellige cursisten, maar vijf cursisten waren extra speciaal, want die kwamen iedere week helemaal uit Groningen, oeps, ik bedoel Zuidlaren in Drenthe, voor Het Betere Breiwerk. Autootje vol, met soep en salades uit het handje, uren rijden om beter te leren breien. Stoer hoor!

On the photo you see the group that recently did the course Advanced Knitting in Driebergen. They may now call themselves Better Knitters. All good, nice and fun students, but five were very special, as the came from Groningen, oops, I mean Zuidlaren in Drenthe, for the course of Advanced Knitting. All in one car, with soup and salades, driving for hours, just to learn to knit nicer. I think that is awesome! 

Wil je ook Het Betere Breiwerk volgen? Meld je dan aan voor de wachtlijst door een mailtje te sturen naar info@thedutchknitters.nl, onder vermelding van je naam, adresgegevens, telefoonnummer(s) en brei-ervaring.

Do you want to follow the course? You can subscribe for the waitinglist by sending a mail with your name, address, telephone number(s) and knitting experience to info@thedutchknitters.nl. The course is in Dutch, but maybe it is still possible to join in. 

Leave a Reply