Dressing up as Alsunga ladies

 DSC00546
 DSC00545  DSC00548  DSC00543
 DSC00534  DSC00529
 DSC00530
 DSC00532  DSC00539  DSC00538
 DSC00528  DSC00536  DSC00537
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Niet alleen de vrouwen op de handwerkmarkt in Riga wilden iets passen. Toen Mieke en mij de kans werd geboden om in authentiek Letse dracht van Alsunga te worden gestoken, vonden we dat natuurlijk topleuk. Vol enthousiasme hesen onze gastvrouwen ons in een dikke wollen oranje jurk, bonden sjerpen om ons heen, zetten ons vier mutsen boven op elkaar op en sloegen geruite doeken om ons heen. Het geheel werd bij elkaar gehouden door een grote goudkleurige broche met glazen stenen. Precies zoals het hoort, op de schoenen na dan. Best een gek gevoel, het dragen van deze zware dikke kleding, maar beslist lekker warm. Alleen je hoort wel beduidend minder met die vier mutsen op.

 DSC00551

Not only the women at the handicraft market in Riga wanted to try on some stuff. When Mieke and I was offered the opportunity to dressed in authentic Latvian clothes of Alsunga, we were thrilles. Enthusiastically our hostesses dressed us up in a thick woolen orange dress, tied sashes around us, put on four caps on top of each other and threw checkered stoles around us. The whole was held together by a large gold-colored brooch with glass stones. Exactly how it should be, except for the shoes of course. Quite a strange feeling, wearing these heavy thick clothes, but definitely warm. Only you can hear significantly less with those four hats.

3 Responses to “Dressing up as Alsunga ladies”

 1. ConnieM Says:

  It is great to read that you had such a wonderful time!

  I have one whish: maybe you add the photos as a gallery to your blog?
  It would be much more comfortable and easy to admire all the photos ;=)

  Cheers! Connie

 2. Carla Says:

  Hi Connie, yes, we had such a good time!
  Unfortunately my current software doesn’t have the functionality, maybe in future I can add galeries.

 3. Hanneke Says:

  bijna onherkenbaar! Leuk hoor.

Leave a Reply