Twice as nice

 Japanse wanten  Japanse wanten  Japanse wanten
 Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Dubbeldikke breisels, ik vind het fascinerend. En er zijn zoveel technieken om dat effect te bereiken. Getwijnd breien is er één van. Hoewel de techniek Zweeds is, maakte ik er kennis mee dankzij een Japans boek dat Scandinavische technieken behandelt en verwerkt tot prachtige wanten en sjaals. Na het nodige gepuzzel om de tekst te ontcijferen (mijn Japans is zó slecht…… ;-)) leidde het tot deze rood-witte wanten van Rowan Tweed-garen. Door het gebruik van twee kleuren krijg je prachtige effecten. Maar ook als je maar één kleur gebruikt, krijg je iets heel leuks, later meer over die experimenten……..

Double knitted fabrics, I think it is fascinating. And there so many different techniques to choose from. Twined knitting is one of them. Although the technique has it origins in Sweden, I first discovered it in a Japanses book that tells about Scandinavian techniques which are used to produce wonderful mittens and scarfs. After the neccessary troubles to figure out the text from the patttern (my Japanese is só bad…… ;-)) it led to these red-white mittens made from Rowan Tweed yarn. Using two different colors makes lovery colorpaths. But knitted in only one color also leads to something nice, lateron I will tell you more about these experiments…….

Leave a Reply