Yellow sheep on Unst

DSC_3289

DSC_3307

In het landelijke Shetland wemelt het van de schapen. Maar de géle schapen vonden wij, als echte stadse mensen, toch wel heel bijzonder. Even dachten we nog aan een kleurspoelinkje omdat de Shetlanders zelf eens iets anders wilden dan de natuurlijke kleuren, maar dat zou toch niet? Pas veel later vonden we iemand die ons vertelde dat de schapen voor de veemarkt werden gekleurd zodat je de kwaliteit van de wol dan beter kan beoordelen.

Zie je die over het huis wakende honden, ieder voor hun eigen raam op de eerste verdieping?

DSC_3292

In rural Shetland you see so many sheep. But the yellow sheep we foun were very special indeed, we thought as real city people. At first we thought they were given a haircolouring because the people of Shetland wanted to something other than the natural color just for a change, but that we couldn’t believe ourselves. Some time later we found someone who told us that the sheep were coloured for showing on a cattle market so that you can judge the wool quality better.

See these dogs, each for their own window on the first floor, watching the house?

Leave a Reply