Zin, dé Beurs!

 Zin 2007  Zin 2007  Zin 2007
 Zin 2007  Zin 2007  Zin 2007
 Zin 2007  Zin 2007  Zin 2007
 Zin 2007  Zin 2007  Zin 2007
 Zin 2007  Zin 2007  Zin 2007
 Zin 2007  Zin 2007  Zin 2007
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Gewéldig! Maar liefst 2041 euro breide we bij elkaar op Zin, dé Beurs in Amsterdam van 6 tm 11 maart in de Rai. Zes dagen lang werd het breicafé, zwaar gesponsord door Phildar en Sanoma Uitgevers, bevrouwd door SnB’ers die mensen lieten breien voor geld. Voor in de pot voor de Hartstichting dan wel. Leg het ze maar eens uit, dat ze iets moeten doen en nog moeten betalen ook…… 😉

Gezellig was het zeker, dankzij de goede verzorging door Martin, Margot en Janny en de vele bezoekers die moedig de pennen ter hand namen na jarenlang niet gebreid te hebben. De algemene conclusie: ‘Breien is best wel weer eens lekker’ en ‘het is net als fietsen, je verleert het nooit’. Tekenares Carla Baarspul legde mij vast met gevoelige penseelstreken. MJ en ik lieten ons opmaken ‘aan de overkant’ bij Roc, de jongen die studeerde voor Avro-bode danste onder onze ogen op z’n skippybal en bij het buikdansen op het podium en een vriendelijke jongen greep de kans om breien te leren en breide twee volle toeren. Helaas vielen er een paar voorlezers uit dus een aardige dame uit Brabant nam hun taak over en las ons voor aan de breitafel. En nadat we nog een paar geweldig mooie bamboe-garentjes uit de rekken gevist hadden om als souvenir mee naar huis te nemen (dank je wel Martin van Phildar!) en een feestelijke uitreiking van het ingezamelde geld, was het grote Zin-feest over. Dank aan Zin, Phildar, Sanoma Uitgevers, de SnB’ers die hun hulp aanboden en iedereen die een toertje en een eurootje bijdroeg aan deze inzamelingsactie!

Great! We collected 2041 euros for charity (deseases of the heart) by Zin, dé Beurs, dé Beurs in Amsterdam in the Rai from the 6th until the 11th of March. Six days long Stitch ‘n Bitch’ers were in the knitting café sponsored by Phildar and Sanoma Uitgevers and let people knit for money. For Hartstichting of course. Try explaining to people that they have to pay for working them selves……. 😉

And it was great fun, thanks to the care of Marting, Margot and Janny and the visitors that dared grapping the needles after years of not knitting. The conclusion: ‘Knitting is fun’ and ‘it’s like riding a bike, you never forget how that is done’. Painter Carla Baarspul made my portrait. MJ and me had a make over at Roc’s, a boy in a giant magazine-cover jumped a skippyball and learned how to bellydance before our eyes on the big podium, a boy took the oppurtunity to learn how to knit and knitted two rows. And after scooring a few balls of a wonderful bamboo yarn (thanks Martin of Phildar!) and a festive presentation of the total amount of money, the big Zin-party was over. Thanks to Phildar, Sanoma Uitgevers, the SnB’ers that helped and all that contributed some rows and euros to this charity!

Leave a Reply