Latvia – Crafts Market part II

 c4
 c5  c3  c2
 c1  c7  c6
 c13
 c18
 c9
 c10  c11  c12
 c19
 c14  c15
 c17  c16  c8
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

De handwerkmarkt in het Openlucht Museum was enorm en trok veel mensen, zowel Letten als toeristen. Ik vond er behalve veel prachtige spullen en cadeautjes ook spontaan een Ravelry-vriendin. Ik kocht dubbele wanten van haar en zij gaf Titia, Elsbeth en mij ter verhoging van de feestvreugde gigantische pioenrozen uit de tuin van haar moeder. Ook Hobbywool had een stand op de markt. De verkoopster hadden we al ontmoet tijdens onze reis naar Harrogate (Engeland) in november. En overal, zowel voor als achter de kramen, zagen we deelnemers aan de conferentie. De lunch, die we deelden met de Noren, was deel van het conferentieprogramma. Een wonderlijke combinatie van dingen, vooral als je vegetariër bent, maar wel heel smakelijk, vooral met een enorm glas cider en het gezellige Noorse gezelschap. Natuurlijk was Monika er ook. Ook zij had zich al tijden mateloos verheugd om naar deze markt te gaan. Ze kocht een krukje voor haar zus Merike. Ook herkenden we de spinners/breiers die in het Japanse boek over Letland staan. Ze spinnen hondenhaar van de Samojeed, wat superwarme pluizige wanten oplevert. Zó bijzonder dat ik beslist een paar mee wilde nemen.

En ja hoor, er waren ook Nederlanders op de markt,… een groepje giebelde meiden die met smaak hun stokken met vette aardappelschijfjes aan het verorberen waren. Het bleken Nederlandse studenten. Ze vonden het best apart dat wij op breireis waren.  

The craft market at the Open Air Museum was huge and attracted many people, both Latvians and tourists. I found a lot of beautiful stuff and also presents, as well as Ravelry friend. I bought double mittens from her and she gav, o increase the joy, e Titia, Elsbeth and me giant flowers from the garden of her mother. Hobbywool also had a stand at the market. The saleswoman we had met during our trip to Harrogate (England) in November was there. Everywhere, both before and behind the stalls, we saw participants at the conference. Lunch, which we shared with the Norwegians, was part of the conference program. A wonderful combination of things, especially if you’re a vegetarian, but very tasty, especially with a huge glass of cider and nice Norwegian company. Of course, Monika was there too. She also had looked forward to visit this market for a long time. She bought a stool for her sister Merike. We also recognized the spinners/knitters who are in the Japanese book about Latvia. They spin dog hair from the Samoyed, which produces super warm fuzzy mittens. So special that I definitely wanted to take a pair home.

And yes, there were also Dutch people at the market,… a group of girls who giggled while eating their sticks with tasty fat potatoes. They told us they were Dutch students. They found it quite strange that we were knitting journey.

Leave a Reply