Latvia – Crafts Market part I

 ogroot
 o9  o20  o8
 o19  o18  o17
 o14  o11titia  o7
 o6  o5  o4
 o3  o2  o1
 o30
 o29
 o28
 012  o24  o27
 o10
 o15
 o22
 o23elsbeth  o21  o16
 o11  o12  o13
 o25  o26  o32
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Stel het je eens voor, een zonovergoten bos in het Letse openluchtmusuem vol standjes met heerlijk geurende Letse specialiteiten, manden, keramiek en vooral veel textiel. Veel kleurrijke stands waar handgebreide spullen, met name veel wanten, handschoenen en kralenwerk werden verkocht. Ik wist amper waar te beginnen om te proberen vooral toch niets interessants te missen. En overal mensen in klederdracht en kinderen met traditioneel Letse sokjes en met een bloemenkrans op het hoofd.

Veel garens vonden we er niet, maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door de gigantische hoeveelheden prachtig handbreiwerk. Handwerk dat met liefde is gemaakt en voor in onze ogen lage prijzen werd aangeboden. De sfeer op de markt was, mede dankzij het schitterende weer, heerlijk. Een prachtig slot van acht geweldig, gezellige en nooit te vergeten dagen Letland. Dankzij dit reisje heb ik nu een beeld van het land en van Riga, ontmoette ik oude vrienden en maakte ik nieuwe vrienden en ben ik diep onder de indruk van de ambachten en het handwerk dat door de inwoners wordt gemaakt. In het volgende blog over Letland meer over de mensen die ik op de markt ontmoette.

Elsbeth en Titia leverden allebei een foto voor dit blog, dank jullie wel!

Imagine it, a sunlit forest in the Latvian Open Air Museum filled with fragrant Latvian delicacies, baskets, ceramics and a lot of textiles. Lots of colorful stands where hand knitted stuff, especially many mittens, gloves and beadwork were sold. I hardly knew where to begin to try to see everything and don’t miss anything interesting. And everywhere people in costumes and children with traditional Latvian socks and flowers on their head.

I didn’t find any yarn I liked, but that was more than compensated by the huge amounts of beautiful hand knitting. Handicraft items made ​​with love that were offered for to our standards low prices. The atmosphere in the market was, thanks to the sunny weather, absolutely wonderful. A great final of eight unforgettable days in Latvia. Thanks to this trip I now have an image of the country and Riga, met old friends and made ​​new friends and I became deeply impressed by the trades and crafts that are made ​​by the Latvian people. In the next blog about Latvia more about the people I met on the market.

Elsbeth and Titia both made ​​a picture for this blog, thank you!

3 Responses to “Latvia – Crafts Market part I”

 1. marianne m Says:

  Wauwie, weer veel kijk plezier hier !!

 2. Lizzy Says:

  Very nice report that recalls wonderful souvenirs of this unforgettable day.
  Thank you !

 3. KK Says:

  I found lot of Latvian and Lithuanian yarn today in Pärnu city. With good price, woolen, nice set of colors.

Leave a Reply