Latviesu Cimdi – Maruta Grasmane

 marutagroot
 maruta3  maruta4  maruta2
 maruta6  maruta5  maruta1
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Maruta Grasmane verzamelde in haar prachtige wantenboek Latviesu Cimdi een ongelooflijke hoeveelheid Letse wanten met hun patronen. De eerste druk was al snel uitverkocht, waarna het boek alleen nog voor tegen de 100 dollar te vinden was op internet. Gelukkig heeft Sena Klets het opnieuw uitgegeven. We zagen het overal in Riga in de etalages van gramatnica’s (boekhandels) liggen.

Tijdens de openingsceremonie van de wantententoonstelling bij Sena Klets naar aanleiding van dit boek was Maruta Grasmane aanwezig om haar boeken te tekenen. Die van mij lag thuis, maar ze wilde ook wel even een kaartje voor me tekenen. Communiceren met de vriendelijke dame was bijna onmogelijk, maar wat geweldig leuk om haar te hebben ontmoet.

Maruta Grasmane gathered in her wonderful book Latviesu Cimdi an incredible amount of Latvian mittens with their patterns. The first edition was sold out very quickly, and the book was only for sale for $ 100 on the internet. Fortunately Sena Klets  had it reprinted. We saw it everywhere in Riga in the windows of gramatnica’s (bookstores).

During the opening ceremony of the exhibition at Sena Klets for this book Maruta Grasmane was there to sign herbooks. Mine was home, but she didn’t mind signing a card for me. Communicating with the friendly lady was almost impossible, but what great fun to have met her.

One Response to “Latviesu Cimdi – Maruta Grasmane”

  1. marianne m Says:

    Wat een leuke ervaring ! Ik heb vorig jaar gelukkig net het laatste exemplaar hier kunnen bemachtigen, geweldig !

    vraagje welk vergelijkbaar garen zou je hier voor de patronen kunnen gebruiken ? Bv holst yarn. Breien ze de wanten extra strak want ze zijn zo te zien ook nog eens vrij groot. Is dat misschien voor de krimp.
    Dag zijn meer vragen *)))

Leave a Reply