Handwerken zonder Grenzen

 Handwerken zonder Grenzen febr mrt 2007  Handwerken zonder Grenzen febr mrt 2007  Handwerken zonder Grenzen febr mrt 2007
 Handwerken zonder Grenzen febr mrt 2007  Handwerken zonder Grenzen febr mrt 2007  Handwerken zonder Grenzen febr mrt 2007
 Handwerken zonder Grenzen febr mrt 2007  Handwerken zonder Grenzen febr mrt 2007
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Eindelijk, de Handwerken zonder Grenzen febr-maart is uit! Naast een geweldig artikel over boekbanden van Berthi Smith, staan er ook twee artikelen van mij in. Een verslag over de Stitch ‘n Bitch-Dag 2006 in Rotterdam met een foto van Nikki en een interview met Kaffe Fassett.

De kniertjes voor schoonzus Henriëtte vorderen al aardig, twee tegelijk omdat ik zo’n hekel heb aan dingen die niet symmetrisch zijn en om het Second Kniertje Syndrom te voorkomen natuurlijk. Ik ben al voorbij het pinkie.

De Sampler M is ook weer herstart. Na het nabreien van de breirol uit Delft ben ik gestart met een nieuwe breirol die ik zelf samenstel uit patronen van rond 1900. Gelukkig ben ik in het bezit van een stapeltje oude handwerkboekjes uit die tijd, dus voorraad genoeg om uit te putten. En waar ik al zo op hoopte gebeurde…… Marnel maakte van de eerste meteen weer een teltekening voor ons!

Tijdens het etentje verleden week om het tweejarig bestaan van Stitch ‘n Bitch Utrecht te vieren, breide we lekker tussen de gangen door. Bert met een diepe snee in z’n duim, maar ja, zoals hij al tegen zijn man zei toen deze vroeg of hij nu even niet meer zou breien: ‘Jij houdt toch ook niet op met ademen……?’. Tja, geen zwerende vinger tussen te krijgen, nietwaar?

Finally, the Handwerken zonder Grenzen Febr-March is published! Besides a wonderful artikel about bookcovers from  Berthi Smith, there are two artikels of my hand. A report about the Stitch ‘n Bitch-Dag 2006 in Rotterdam with a photo of Nikki and an interview with Kaffe Fassett.

The kniertjes for sister in law Henriëtte made a progress, two at a time as I hate stuff that is not symmetrical and of course to avoid the Second Kniertje Syndrom. I’m passed the pinkie already.

De Sampler M also is up and running. After knitting the sampler M we bought in Delft I started a new one that I compose myself from patterns from around 1900. Fortunately I own a pile of old knitting books from that period, so I have enough to make a wonderful long sampler. And what I hoped for happened…… Marnel provided the charts for us!

During the diner to celebrate that is was two years ago that Stitch ‘n Bitch Utrecht was founded, we knitted between tje courses. Bert with a deep cut in his thumb, but well, like he told his husband when he was asked if he should stop knitting until he recovered: ‘Do you stop breathing…….? And now something that probably doesn’t translate at all…… Tja, no ulcerating finger can come in between that…… not?

Leave a Reply