Textiel Plus

 Textiel Plus 2007  Textiel Plus 2007  Textiel Plus 2007
 Textiel Plus 2007  Textiel Plus 2007  Textiel Plus 2007
 Textiel Plus 2007  Textiel Plus 2007  Textiel Plus 2007
 Textiel Plus 2007  Textiel Plus 2007  Textiel Plus 2007
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Vandaag een gezellige dag op de beurs Textiel Plus in Nieuwegein, een thuiswedstrijdje voor mij, nog geen 15 minuten rijden van mijn huis. En deze (kleine) moeite zeker waard.

Behalve een weerzien met mijn breimaatjes Berthi, Miriam en Marnel ging er een wereld aan textiel aan ons open. Prachtig was de zichzelf breiende lamp, gebaseerd op een rondbreimachine. Maar het opmerkelijkste had niets met breien van doen, een stand vol met vissen- en reptielenleer. Palingleer, tilapialeer en kippenpotenleer is slechts een variant van het kippenleren aktetassie waar we vroeger over in een deuk lagen. Daar lag het, naast het kikkerleer, in allerlei kleuren en nog vaag naar de zee ruikend.

Naast mijn favorieten zoals de Schapekop, Iboy Udema en diverse anderen was er een nieuwe ster aan het firnament. Een ietwat door zijn succes overdonderde man die de schitterendste kunstbreisels maakte.
En na grondig bijpraten bij een kopje koffie, het bijwonen van de lezing over de Miao met hun prachtige geborduurde kleding in China door Ien Rappoldt en velen te hebben uitgelegd dat we weer hard aan het werk zijn voor de Stitch ‘n Bitch-Dag 2007 maar nog niet weten waar en wanneer, een vilten mutsje en drie rolletjes rozenrood kidmohair om te spinnen rijker hebben ze me om 17.00 uur weer de deur uitgezet. Volgend jaar kom ik weer!

Today a nice day at the fair Textiel Plus in Nieuwegein, close to my home, only a 15 minit drive. And surely worth the (short) ride!

It was so nice to meet again with knitting friends Berthi, Miriam and Marnel and besides that, there was a world of textile to discover. Wonderful was the itself knitting lamp, based on a roundkniting machine. But the most remarkeble had nothing to do with knitting, two tables with piles of fish- and reptile leather. Eelleather, tilapialeather and chickenpawleather was something I would have laughed my guts out as a child. But there is was, next to the frogleather, in several bright colors and still vaguely smelling like the sea.

Besides my all time favorites like Schapekop, Iboy Udema and several others there was a new star on the sky. A man that was somewhat surprised by his success who made beautiful art knittings, doilies and so.
and after catching up with my friends with a cup of coffee, attending the reading with slides about the Miao with there beautiful embroidered clothes in China by Ien Rappoldt and explaining to a lot of the traders that we are working on the Stitch ‘n Bitch-Dag 2007 but still not know when and where, buying a felted cap and three pieces of rosered kidmohair to spin they throw me out at 17.00 h. Till next year!

Leave a Reply