Wollig Dokkum

 mgroot
 m1  m4  m5
 m7  m15  m16
 m17  m18  m6
 m8  m19  m10
 m12  m20  m22
 m13  m14  m11
 m3  m2  m21
 m23  m24  m25
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Wat een ongelooflijk leuke expositie, Wollig Dokkum! On-nederlands leuk. 😉
Een grote ruimte sjokvol met alles wat met breien te maken heeft, met name veel uit het verleden. Van gebreid ondergoed tot kruikenzakken tot breischedes en stekenlappen. Goed gevarieerd, leuk geëtaleerd en veel prachtige stukken. Ik heb genóten!

Anke breide tijdens de conferentie toevallig hetzelfde patroontje als te zien is in het mutsje van één van de poppen. Ze begon te lachen toen we voor de vitrine stonden, want één van de poppen had het mutsje onderste boven op.

We hadden geluk, want er kwam toen wij in het museum arriveerde een stoet langs van een nabijgelegen evenement. Prachtige antieke wagens getrokken door paarden van diverse rassen en mensen in dracht op de bok. In de museumshop kocht Anke twee katoenen mutsjes en ik babymouwtjes, een broddellap en twee ondermutsen en de bol van een floddermuts. Voor een appel en een ei…

Such a nice exposition, Wollig Dokkum (Wollig Dokkum)! I didn’t expect that in my own country. 😉
A large room stuffed with everything that has to do with knitting, especially many items of the past. From knitted underwear to covers for hot water bottles and knitting sheeths. A good variety of thinggs, nicely showcased many beautiful pieces. I have a marvelous time!

Anke knitted during the conference coincidentally the same pattern as seen in the cap of one of the dolls. She started laughing when we were at the showcase with dolls, because one of the dolls had her cap upside down on her head.

We were lucky because there was when we arrived at the museum, a procession came along from a nearby event. Beautiful antique carriages pulled by horses of various breeds and people in costume on the carriage. In the museum shop Anke bougth two cotton hats and I bought baby sleeves, a knitting sampler and two under bonnets and the ball of a bonnet. For next to nothing…

Leave a Reply