On my needles

On my needles On my needles On my needles
 
 On my needles  On my needles  On my needles
 
 On my needles  On my needles  On my needles
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Eigenlijk is het weer te mooi om te bloggen, maar ik wil toch even pronken met mijn nieuwe wimpel, hier geshowed op een iets te klein koppie. Het patroon komt uit Knitting in America, maar ik het ‘m ietsje langer gemaakt.

Ook het schattige hemdje uit Lace Style vordert lekker. De 50% zijde / 50% merinowol van Verhijde Zijde is er erg geschikt voor. De kleur maakt dat het er echt ondergoed-achtig uitziet.

De Sampler CM is aan z’n 6de patroontje toe. Er zijn nu al bijna 850 breiers lid van deze groep! Knitting in Japan voldoet volgens de vele enthousiaste reacties echt aan een behoefte. Vanmorgen, twee dagen na de start, meldde zich al de 500ste breier aan. Er wordt druk gepost en links toegevoegd, dus het wordt wel wat met deze groep.

Om altijd iets om handen te hebben, heb ik besloten een lekker moeilijke shawl op te zetten met flinterdun garen op pennen 1,5 mm. Het is de kruising tussen een driehoekige en rechthoekige omslagdoek uit Gathering of Lace geworden. Het streven is om ‘m tegen de winter af te hebben, dus jullie horen hier nog meer over in de loop der tijd. Waarschijnlijk ook veel gezeur over de dunheid van het garen en de ingewikkeldheid van het patroon, ik zal proberen me in te houden…….

En terwijl het zonnetje lekker scheen schilderde man Jan in de tuin verder een zijn zesde icoon. Binnenkort zijn er een paar van zijn iconen te bewonderen in de Nicolaikerk in Utrecht.

Well, it is too nice weather to blog right now, but I want to show off my new wimple, here showed on a bit too small head. The pattern can be found in Knitting in America, but I made it a little longer.

The cute shirt is from Lace Style and I knitted almost both back parts. The 50% silk / 50% merino wool from Verhijde Zijde is very nice for it. The color emphizeses the fact that is designed like a piece of underwear.

The Sampler CM just had his sixth pattern uploaded. There are almost 850 knitters member of this group! Knitting in Japan is filling a cap too, many enthousiastic knitters let me know. This morning, two days after the start, the 500th knitter became a member. There is a lot of posting and a lot of links are being added, so I’m sure this will be a great success.

To have to knit something for the coming months I decided to take a very difficult pattern for a shawl and to knit it with super thin yarn and needles of 1,5 mm. It is a triagle mixed with a rectangle shawl from Gathering of Lace. I hope to finish it this winter, so I will keep you updated on the progress. Probably a lot of nagging about the thinness of the yarn and the complixity of the pattern too, but I promise to try to minimize that…….

And while the sun is shining husband Jan paints his sixth icon in the garden zesde icoon. Soon a few of his icons will be in the Nicolaikerk in Utrecht for an exposition.

Leave a Reply