Breidagen Amersfoort, wat was het leuk hè…

 breidag
 bd14  bd3  bd12
 bd17  bd15  bd18
 bd11  bd10  bd9
 bd8  bd4  bd13
 bd7  bd2  bd5
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

De Breidagen in Amersfoort afgelopen weekend waren zó leuk, ik zit nog steeds na te genieten. Een feest voor iedereen die van breien en zo houdt. Ja, liefhebbers van vilten, haken en aanverwante technieken waren er ook hoor. Maar de harde kern van de Nederlandse breiwereld maakten er een groots evenement met workshops, lezingen, bollenbak, stands vol mooie garens, boeken en tools en zelfs een heuse patronendokter. De lokatie was top, een loods met oude treinwagonnetjes,… schattig. Deze Breidagen tussen de treinen vergeten we nooit meer!

Ik gaf er, zaterdag geholpen door Hanneke Bezem, een workshop over Het Betere Breiwerk, de cursus voor gevorderde breiers die alsmaar populairder wordt. Vrijwel alle cursisten hebben zich ingeschreven voor de wachtlijst, wat ik beschouw als een groot compliment. Want je mag best bewondering hebben voor een ieder die het 2,5 uur bij mij uithoudt terwijl ik ze alle hoeken van de kamer, ik bedoel de wagon, laat zien. Op breigebied dan hè. Non stop bestookt worden met interessante maar ook best lastige technieken is niet niks. En ze willen alleen maar meer…

In 2015 hoop ik te starten met Het Hogere Breiwerk, de cursus voor wie Het Betere Breiwerk heeft gedaan en nóg meer wil. Je kan je nu al opgeven voor de wachtlijst door een mailtje te sturen naar info@thedutchknitters.nl.

Nog even terug naar de Breidagen, want ik wil nog even iedereen die zich met zoveel enthousiasme heeft ingezet, bedanken voor de gewéldige dagen! Janet Vermist, Loret Karman en Mirjam van Klink en alle docenten en vrijwilligers, dank jullie wel! Het was tóp!

The Breidagen in Amersfoort last weekend were so nice, I ‘m still enjoying the memories. A feast for anyone who loves knitting and other textiles techniques. Yes, lovers of felting, crochet and related techniques were also welcome. It as the core of the Dutch knitting world that made ​​it into a grand event with workshops, lectures , a place to trade yarn, stands full of beautiful yarns , books, tools and even a real knitting doctor. The location was great, a hall with old train wagons , … cute. These Breidagen between the trains we will never forget !

I gave , Saturday helped by Hanneke Bezem, a workshop on Het Betere Breiwerk (Advanced Knitting), the course for advanced knitters that becomes more and more popular. Almost all participants have registered for the waiting list, which I consider a great compliment. Because you are allowed to admire anyone who puts up with me 2.5 hours while I have them work so hard. Non stop being bombarded with interesting but also quite tricky techniques is quite something. And they only want more…

In 2015, I hope to start Het Hogere Breiwerk, the course for those who did Het Betere Breiwerk and wants even more. You can now sign up for the waiting list by sending info@thedutchknitters.nl an email.

Let us return to the Work Days, because I would like to thank everyone who has made these days into a great event! Janet Missing, Loret Karman and Mirjam van Klink and all teachers and volunteers , thank you all! It was great!

Hanneke bedankt voor je hulp tijdens de workshop en het gebruik van de foto’s van de workshop en het breiavondje met Tori Seierstad!

Hanneke, thanks for helping me during the workshop and using your photos of the workshop and the knitting night with Tori Seierstad!

Leave a Reply