Mensenhaar – Human hair

haartrui1

Na het schandaal over het verwerken van Chinees mensenhaar in ons dagelijks brood, vind ik het verwerken van het haar van een Chinese vrouw in een trui voor haar echtgenoot van mindere orde. In het Algemeen Dagblad las ik over een chinese vrouw Xiang Renxian, gepensioneerd lerares van 60 jaar oud. Zij had voor haar man in 11 jaar tijd van haar eigen haar een trui en muts gebreid. Lief hè, van dit kokette dametje.

After the scandal about the processing of Chinese human hair in our daily bread, I find the process of knitting the hair of a Chinese woman into a sweater for her husband of lesser order. In the Algemeen Dagblad (major paper in the Netherlands) I read about a chinese woman Xiang Renxian, a retired 60 year old teacher. She has knitted her husband in 11 years of her own hair a sweater and at. Sweet isn’t she, this coquettish lady.

Leave a Reply