Knitting journey Den Haag

 Den Haag  Den Haag  Den Haag
 Den Haag  Den Haag  Den Haag
 Den Haag  Den Haag  Den Haag
 Den Haag  Den Haag  Den Haag
 Den Haag  Den Haag
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Het was een dag waar zegen op rustte. Zaterdag had ik een breireisje naar Den Haag. Een zalige ontspannen zonovergoten dag die startte in Voorburg bij de Breikorf, een breiwinkel met veel doorsnee wolletjes, maar ook een paar geweldige Jeager kidmohairs van prachtige samenstelling voor het krankzinnig lage prijsje van 2,95 per bolletjes (ik nam toch maar vijf bollen antraciet mee) en een paar heel bijzonder bolletjes van een bijzondere geitenvariant, de Kinair van Filatura di Crosa. Zácht, je weet niet wat je voelt, 200 meter per bolletje van 20 gram en dat voor 2,50 euro per stuk. Ik had twee smaragdgroene en drie wolwitte. ‘s Avonds op het internet meteen gezocht naar wat Kinair nu precies is en het blijkt maar heel kort verkocht te zijn en een collector’s item te zijn!
Met onze gratis Regia sokkenblikken gevuld met katoenen stretch garens voor een tientje en een feestelijke gratis tas van Lana Crossa met breiboekjes, ballonnen en pennen vertrokken we. Voor het pand nog een leuk gesprek met een Canadese en Nederlandse die ook het pand fotografeerde. Een leuke bijzondere ontmoeting die ons de tip opleverde de auto daar achter te laten en het trammetje te pakken ivm de parkeerkosten. Goed plan!

In Den Haag eerst naar Woool in het Westeinde. Een wolwinkel naar ons hart met de enthousiaste Britse eigenares Pauline Kettlewood die ons gastvrij verwelkomde en trots haar prachtige collectie garens toonde. En er komt nog veel meer, vertelde ze. Ik kocht de Knit 1, the green issue. Plus nog mooie indigo blauwe Zitron sokkengaren en twee stengen turkoise zijde van HipKnits. Met moeite hield ik me in voor nog meer van de schitterende hand geverfde zijde garens van dit merk, wát een leuke kleuren! Jullie kunnen er op de SnB-Dag allemaal van meegenieten, Pauline zal er zijn met al haar mooie garens!

De American bookstore had Kitschy Stitches voor 5 euro en Knitting Loves Crochet, een boek dat ik in verband met de prijs in Parijs toch maar had laten liggen, maar dat voor een tientje nu natuurlijk wel mee mocht.

Op het Noordeinde vond ik nog het winkeltje van Tesselschade Arbeid Adelt met de ouderwetse smockjurken die als warme broodjes verkopen. Ze waren met liefde en aandacht gemaakt en van een prachtige kwaliteit.

Tussendoor nog veel zonnige terrasjes gepikt met veel koffie verkeerd en taartjes, geKIPt op een bankje op het Binnenhof tot de zon onder ging en gegeten bij het heerlijke eethuisje Zebedeus, waar ze zelfs van de muntthee iets bijzonders wisten te maken.

Kortom, een dag met een zonnig gouden randje, waar ik met volle teugen van genoten hebben. Een gezellig dagje waarin we alleen maar vriendelijke mensen tegenkwamen, van de beloofde regen geen druppel viel, we geen steek lieten vallen tijdens de KIP-sessies en de koopjes voor het oprapen lagen. Zo’n dag is een cadeautje!

It was a day that must have been blessed. Saturday I went to Den Haag on knitting journey. A delightful and relaxed sunny day that started in Voorburg with the Breikorf, a shop with mostly regular brands, but also a few wonderful Jeager kidmohairs of a remarkable blend of fibers for the ridiculously low price of 2.95 euro a ball (I bought five balls of an anthraciet grey) and a few very special balls of a special kind of goat, the Kinair made by Filatura di Crosa. Sóft, you can hardly feel it when you cuddle them, 200 meters per ball of 20 grams and only 2.50 euro each. I took two emerald green ones and three wool white ones. After returning home late that night I searched the Internet to find out what Kinair means and I soon found out that it was sold for a short period of time and now is considered a collector’s item!
With our free Regia socks boxes filled with cotton stretch yarn for only ten euros and a free Lana Crossa bag filled with balloons, knitting books and pens we left. Outside we got in touch with a Canadian and a Dutch woman that also made photos of the shop. A nice meeting, they also explained to us how to get to the center of town with the tram to avoid high parking rates. A good idea!

In Den Haag we first visited Woool in the Westeinde. A wool shop we instantly loved with an enthusiastic British owner Pauline Kettlewood. She welcomed us to her shop and showed us her collection of wonderful yarns. And she was ordering more and more, she told us. I bought the Knit 1, the green issue. Plus a indigo blue Zitron sock yarn and two skeins of turquoise silk from HipKnits. It took me great strength to withhold myself to buy more of the wonderful hand dyed silk yarn of the brand, such bright colours! On the SnB-Day you can see it all for yourselves, she promised us to be there to sell her yarn!

The American bookstore had a copy of Kitschy Stitches for only 5 euro Knitting Loves Crochet, a book I spotted in Paris but didn’t buy, but for only 10 euro of course it was mine.

On the Noordeinde we found the shop of Tesselschade Arbeid Adelt with the old fashioned and now so well selling smock dresses for girls. They are made with a lot of love and precision and of very good quality.

Throughout the day we sat on many sunny terraces with lot’s of ‘koffie verkeerd’ (coffee with a lot of milk), chocolate cake, we KIP-ed on a bank in the middle of the courtyard of the houses of parliament until the sunset and dined deliciously at Debedeus, where they even made something more festive of the mint tea.

So, a day with a golden lining, which I enjoyed a lot. This day we only met friendly people, the promised rain stayed away all day, we didn’t drop a stitch while KIP-ping and the yarns and books on sale were too tempting to leave behind. Such a day is a gift!

Leave a Reply