Happy Knitting in Leuven!

 Leuven  Leuven  Leuven
 Leuven  Leuven  Leuven
 Leuven  Leuven  Leuven
 Leuven  Leuven  Leuven
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Man Jan en ik waren er even een paar dagen tussenuit, lekker naar Leuven en Brussel in België.
Eerlijk gezegd, ik wist niet eens waar Leuven lag, maar Jan verzekerde mij dat het een mooie oude universiteitsstad is met diverse wolwinkels, dus ik was overtuigd genoeg om er een lekker hotelletje te boeken. Jan had gelijk, de stad is prachtig! Het graf van Pater Damiaan was bijzonder, het Groot Begijnenhof bleek een ongelooflijk goed geconserveerde wijk, het stadhuis met de gebeeldhouwde gevel is ronduit prachtig en de historische binnenstad erg gezellig.
We troffen het, vrijdagavond was er een groot muziekfeest, de Beleuvenissen, waar we na een dagje Brussel nog even van een warme zomeravond genoten hebben.

Husband Jan and I made a trip to Leuven en Brussel in Belgium for a few days. To be honest, I didn’t even know where Leuven is located, but Jan assured me that it is a beautiful old university town with several knitting shops, so I was convinced enough to book us a comfortable hotel in the centre. Jan was right, the town is wonderful! The grave of Pater Damiaan was very special, the Groot Begijnenhof proofed to be a good conserved neighbourhood, the town hal with the sculptured front just gorgeous and the historical old town a joy to be in. We were lucky, Friday night there was a big music event, the Beleuvenissen, where we enjoyed a warm summer night.

Aan de hand van het blog van Dominique vonden we de drie wolwinkeltjes terug; Bergère de France had de gebruikelijke menggarens, Veritas viel een tikje tegen en ‘t Wolwinkeltje midden in het hart van de stad was geweldig.
En je zal het maar treffen……. deze zaterdagmiddag was breimiddag en de vriendelijke eigenaresse van de winkel nodigde mij uit om aan te schuiven! Dus Jan winkelde dus nog maar even verder en ik schoof aan bij een groep van pakweg 15 enthousiaste Leuvense breisters midden op straat tussen de bakken met wolletjes en quiltstofjes. De Chinees aan de overkant sprong spontaan bij met extra stoelen vanwege de hoge opkomst. Omdat de breimiddagen maar één keer per maand plaatsvinden, nemen veel breiers de spullen mee die ze pas afgemaakt hebben, een kleurrijke show van mooie en grappige breisels. Ik heb er veel interessante nieuwe dingen gezien en kon op mijn beurt de Belgische dames vertellen over de Nederlandse Stitch ‘n Bitch en de SnB-Dag. Tot mijn verbazing vertelde één van de dames mij dat ze garen had gekocht om de Ringshawl uit de Handwerken zonder Grenzen te gaan breien. In de winkel hing de ringshawl als showmodel. Wat is het toch een gekke gewaarwording om zelfs in het buitenland ‘mijn’ ontwerp tegen te komen! De Birch hing er ook te pronken, maar voor wie liever deze shawl vanuit de nek breit, is hier het gratis patroon van de Kiri waar ik over vertelde in het Engels en het Frans! En de beschrijving van de Estlandse opzet die ik voorgedaan heb.

Following Dominique‘s Blog we found three yarn shops; Bergère de France had the usual blended yarns, Veritas had not much at all and no nice brands but ‘t Wolwinkeltje in the heart of the town was wonderful. And I was so lucky…….. that Saturday afternoon was the knitting party and the friendly owner of the shop invited me to join in! So Jan had to do some more shopping and I joined the group of 15 enthusiastic knitters in the middle of the street between the wool and crafts stuff. The owner of the Chinese restaurant across the street spontaneously offered some of his chairs, as we were with so many. The knitting afternoons are only once a month, so the knitters bring all their finished projects, a colorful show of nice and funny knittings. I saw a lot of interesting new things and could tell the Belgium knitters about the Dutch Stitch ‘n Bitch and the SnB-Dag. To my surprise one of the ladies told me that she bought yarn for the ring shawl from Handwerken zonder Grenzen. In the shop the ring shawl could be bought too. It is so funny to find my design abroad! The Birch was there to be admired too, but for those willing to knit that design, I recommend to download the free pattern Kiri in English and French! This is the Estonian caston that I demonstrated.

Leuvense breidames, bedankt voor een gezellige breimiddag, komen jullie ook eens in Utrecht of op de SnB-Dag meebreien?

Ladies from Leuven, thanks for a nice knitting afternoon, we would like to welcome you to knit along in  Utrecht or on the SnB-Dag?

Of ik nog wat gekocht heb? Ja natuurlijk! Twee knotten rode hennep-wol in HempMade, een vreselijk leuk winkeltje vol met hennep en twee knotjes Lang sokkenwol in een aparte groen-geel-nogwat mengsel. En kleding, want het is tenslotte ‘soldes’!

Did I buy something? Of course! Two balls of red hemp-wool in HempMade, a cute shop stuffed with hemp and two balls of Lang sock yarn in a strange green-yellow-etcetera blend. And new clothes, after all, it is ‘soldes’!

Leave a Reply