Hoog Catharijne – Utrecht

hc1

Deze week liep ik door Hoog Catharijne, het grote winkelcentrum van Utrecht. Ik ken het complex uit de jaren zeventig van de vorige eeuw van toen ik als kind er voor het eerst kwam. Mijn moeder en ik waren diep onder de indruk van de doorgangen met marmeren vloeren en vonden het allemaal erg chic. Nu oogt alles verouderd, afgetakeld en hier een daar zelfs een beetje louche.

In doorgang boven de Catharijnesingel werd ik aangenaam verrast door een gezellige promotiezuil met een dame in een comfortabele trui en sokken. Vooral de sokken trokken mijn aandacht, want die zagen er wel heel zelfgebreid uit. Mooi gemaakt zelfs, keurig hielflapje en rond neusje. Maar hoe moet ik dat plaatsen, waar is die Hoog Catharijnse winkel die de mooie handgemaakte spulletjes verkoopt die hier worden gepromoot?

This week I walked through Hoog Catharijne, the main shopping centre of Utrecht. I know the complex from the seventies of the last century when I came there as a child for the first time. My mother and I were deeply impressed by the passages with marble floors and found it all very chic. Now everything looks outdated, run down and here and there even a little obscure.

In the passage above Catharijnesingel I was pleasantly surprised by a nice promotion pillar with a lady in a comfortable sweater and socks. Especially the socks caught my attention, because they seemed to be hand knitted. Nicely made, neat heel flap and round nose. But how do I find the store in  Hoog Catharijne that sells such beautiful handmade stuff that is advertised here?

hc2

One Response to “Hoog Catharijne – Utrecht”

  1. MoniqueB Says:

    Dat ziet er wel mooi gestyled uit. Tegenwoordig zie ik dingen in de winkels hangen waarvan ik altijd dacht dat ‘machine’s’ dat niet konden maken..
    Technologie staat niet stil. Misschien is de ‘Look’ handmade wel in.

Leave a Reply