Business as usual in De Afstap Amsterdam

 tk1
 tk5  twijnendbreien2  tk4
 tk6  tk3  tk2
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Er is weinig dat leuker is dan workshops geven, vooral over een techniek waar mijn hart naar uit gaat. Twijnend breien was het onderwerp van de workshop die ik onder de vlag van mijn bedrijf The Dutch Knitters afgelopen zondag gaf bij de Afstap in Amsterdam. Hanneke, mijn zeer gewaardeerde Afstap-collega, vriendin en getalenteerd brei-ontwerpster, verleende gedurende de dag hand- en spandiensten en hielp de cursisten waar nodig met het zich eigen maken van alle nieuwe technieken.

There is little that is more fun than giving workshops, especially about a technique where my heart goes out to. Twined knitting was the subject of the workshops I gave under the banner of my company, The Dutch Knitters, in last Sunday at the Afstap in Amsterdam. Hanneke, my highly esteemed Afstap colleague, friend and talented knitting designer, lend a hand and helped students where necessary with the mastery of all new technologies during the day.

De cursisten hadden er zin in. Eén van hen was zelfs in een taxi gesprongen toen de tram op zich liet wachten, zodat ze toch nog op tijd was. Dat is de juiste instelling. Enig fanatisme in het je eigen maken van breitechnieken wordt door mij gewaardeerd en gestimuleerd. De cursisten breiden zich moedig door de opdracht heen, zodat ze met een start voor een mobielhoesje tjokvol spannende techniekjes en leerpuntjes naar huis konden gaan. En met een hoofd vol nieuwe kennis en inspiratie voor prachtige twijend brei-projecten.

The group of students was excited to know more about twined knitting. One of them had even jumped in a taxi when the tram was delayed, so she was still on time in itself. That’s the spirit. Any fanaticism in making your own knitted techniques is valued and encouraged by me. The students knitted courageously the asignment, so they could go home with the start of a mobile case stuffed with exciting new techniques and learning points. And with a head full of new knowledge and inspiration for beautiful twijend knitting projects.

Hanneke, bedankt voor de mooie foto’s!
Hannke, thanks for the lovely pictures!

Leave a Reply