Two shops in Leiden

 BreiReis Leiden  BreiReis Leiden  BreiReis Leiden
 
 BreiReis Leiden  BreiReis Leiden  BreiReis Leiden
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge
BreiReis Leiden  BreiReis Leiden BreiReis Leiden 
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge

Het mooie oude stadscentrum van Leiden herbergt maar liefst twee wolwinkeltjes. Reden genoeg dus om een MiniBreiReisje naar Leiden te verzinnen. Dinsdag stapte ik in de auto om er een blik te gaan werpen. Het bezoeken van wolwinkels mag in de opvoeding natuurlijk niet ontbreken….. 😉

Steekje Los is gehuisvest in een schattig pandje aan de gracht (Oude Rijn 11a). De eigenares Jacqueline ontvangt ons gastvrij aan haar gezellige grote breitafel met een lekker kopje koffie en een sapje voor de kids. Ze verkoopt Phildar-garens en bijna de hele collectie van Drops, waaronder ook mijn geliefde dunne alpaca, waar ik natuurlijk een paar kleurtjes van mee genomen heb voor de stash. 
Jacqueline laat ons nog even het krantje van de daklozen zien. Op de voorpagina prijkt haar winkeltje en een Loesje-achtige Pietje-tekst: Zonder haken en ogen er een eind aan breien……. 

Ribbels (Pieterskerk-Choorsteeg 18) is enkele jaren geleden opgericht door Christa Kroon, een juriste die zin had in een carrière-swing en haar winkeltje vulde met een scala aan kleur. De kasten zijn grotendeels gesorteerd op kleur waardoor je het gevoel krijgt te verdrinken in een kleurenzee als je er recht voor gaat staan.
Als enige winkel in Nederland verkoopt Ribbels de KnitKits van Hanne Falkenberg. Deze van oorsprong wiskundige past mathematische principes toe op haar brei-ontwerpen, wat prachtige strak vormgegeven creaties tot gevolg heeft. Christa kiest leuke wolmerken voor in haar winkel, zoals Colinette, Lang, Noro, Rowan en nog veel meer. Ik kon geen weerstand bieden aan groen-oudroze Jitterbug van Colinette voor een lekker paar sokken.

In the beautiful old town of Leiden there are two yarn shops. Reason enough to make a mini Knitting Journey to Leiden. So Tuesday I took the car to go there and see for our selves. 

Steekje Los is located in an adorable shop on the canal (Oude Rijn 11a). The owner Jacqueline welcomes us at her big knitting table with a nice cup of coffee and some juice for the kids. She sells Phildar yarns and almost the whole collection of Drops, also my favourite thin alpaca, from which I bought a few new colours just to have some stash. 
Jacqueline shows us the paper from the homeless people in Leiden. On the cover is her cute shop and a text from Pietje with a funny text that is just too difficult for me to translate……..

Ribbels (Pieterskerk-Choorsteeg 18) has been started some years ago by Christa Kroon. Christa made a career swing from being a lawyer to yarn shop owner and filled her shop with a lot of colours. The yarn is sorted on colour so standing before the shelves make you feel like drowning in colour.
Ribbels is the only shop in the Netherlands that sells KnitKits from Hanne Falkenberg. This knitwear designer uses mathematical principals while designing, this leads to graphical designs. Christa has chosen cool brands for her shop, like Colinette, Lang, Noro, Rowan and so on. I couldn’t resist green-pale pink Jitterbug from Colinette for knitting nice socks.

Leave a Reply