Jodelahitiiiiie!

som1

Na te veel weissbiertjes, quarkbroodjes, dirnljurken passen voor de lol en twee-en-halve week lang heerlijk vakantie vieren is de reis naar Oostenrijk en Beieren ten einde. Het begon met een tussenstopje in Mespelbrunn, toen een week tussen de Tiroler bergen in het Brixenhal en nog een in weekje in Bad Reichenhall en een grandioos leuke afsluiting in de vorm van een paar dagen München.

After too many wheat beers, quark rolls, trying on dirndl dresses just for fun and two and a half weeks of holidays the journey to Austria and Bayern has come to an end. It all began with a short break in Mespelbrunn, then a week between the mountains in Brixental in Tirol, another week in Bad Reihenhall and a great finish in München.  

Het was een bijzondere en zeer gevarieerde reis naar aanleiding van mijn wens om de vakantieplaatsen uit mijn jeugd te bezoeken. Tussen mijn 12 en 15de was ik er met mijn moeder die altijd al een voorliefde voor Tirol had en nu, op mijn 51ste, zag ik Sankt Johann, Zell am See en vele andere bekende plekjes eindelijk weer terug. We bezochten ook Innsbruck, de Kundl Klamm, Herrenchiemsee, Bad Reichenhall, Königsee, Rattenburg, Kithbühel, Kirchberg en nog veel meer leuke plaatsjes met slotjes, kastelen en zalig tuttige trachtenwinkeltjes.

It was a very special and variated journey which planned for my desire to see the places where I was on holidays in my youth. Between my 12th and 15th I was there with my mother, who always loved Tirol and now, at my 51th, I saw Sankt Johann, Zell am See and many other familiair places again. We visited Innsbruck, the Kundl Klamm, Herrenchiemsee, Bad Reihenhall, Königsee, Rattenburg, Kithbühel, Kirchberg and other fun places with palaces, castles and funny trachten shops (shops with traditional clothing). 

Nòg meer jeugdsentiment… Mijn moeder was gék op de Sound of Music en nam mij als klein meisje al snel mee om haar lievelingsfilm te zien. Ook ik was zwaar onder de indruk en direct fan van de film en Julie Andrews. Sindsdien heb ik ‘m tig keer gezien en ik zwijmel er nog steeds bij weg. Het was gewéldig om in en rond Salzburg de filmlokaties op te zoeken. En wat een gelukkie… in Salzburg was de tentoonstelling over het verhaal achter de film verlengd, zodat we ‘m op de valreep konden bezoeken en daar veel originele items uit de film en het leven van Maria Kutschera, de ‘echte’ Maria, konden zien. In Salzburg arriveerden we op de laatste dag van de wereldberoemde Salzburger Festspiele, waar we in het Mozarteum een Mozart concert meemaakten.

Also a sentimental journey in another aspect… My mother was fan of the Sound of Music and took me as a very little girl to see her favorite movie. I was very impressed too and also became fan of the movie and Julie Andrews. Since that day I have seen the movie lots of times and I still love it. It was great to see all the filming locations in Salzburg and surroundings. And we were so lucky… in Salzburg the exhibition about the true story behind the movie was prolonged, so we could visit it and see the original items from the movie and the life of Maria Kutschera, the ‘real’ Maria. In Salzburg we arrived on the last day of the world famous Salzburger Festspiele, so we could also see a Mozart concert in the Mozarteum. 

Ondertussen volgden we nog een spoor, namelijk dat van de excentrieke Beierse koning Ludwig II. Een paar jaar geleden bezochten we al diverse lokaties aan de Starnberger See (onder andere Linderhof, Hohenschwangau en Neuschwanstein). Nu waren zijn geboortehuis, graf en het mooie Herrenchiemsee aan de beurt. Gek als een deur was hij, in mijn ogen, maar nog steeds geliefd bij een deel van de Beierse bevolking. Absoluut een interessante persoon om je in te verdiepen, zeker voor royaltyliefhebber Jan, die ondertussen nog een ander spoor volgde in Tirol, maar over de verborgen agenda mondje dicht. 🙂

In the meanwhile we followed the trail of the excentric Bayern king Ludwig II. A few years ago we visited some Ludwig related sites on the Starnberger See (among which Linderhof, Hohenschwangau and Neuschwanstein). Now we saw his birthhouse, grave and the beautiful Herrenchiemsee. He was as crazy fool, if you ask me, but he is loved by a part of the Bayern population. Absolutely an interesting person to learn more about, especially for royalty lover Jan. Who as following another trail in Tirol in the meantime, but I can’t give any information on that secret right now… 🙂

En of er op breigebied nog wat te beleven viel? Ja zeker, maar daarover later meer…

And for knitting related stuff? Yes, it was surely there, but I will tell you more about it lateron…

2 Responses to “Jodelahitiiiiie!”

 1. MoniqueB. Says:

  Goeie timing dus! Heerlijk dat je nu je volwassen bent de schoonheid terugziet van het land en de cultuur!
  ZO is een vakantie echt om te ontspannen en te genieten!

  Die biertjes… fijn toch! ‘t was vakantie!

 2. Jan Says:

  Hi lief,

  Leuk blog, het waren mooie dagen!
  XXX

Leave a Reply