Handdoekjes

doekjes1

In een propere keuken hangt altijd een handdoekje voor het afdrogen van je handen na het handenwassen. De eisen aan zo’n handdoekje zijn wasbaarheid, het vermogen vocht op te nemen en ach ja, het moet er ook gezellig uitzien natuurlijk. Het liefst bij elkaar passende handdoekjes en theedoeken. “Een leuk setje”, maar waar ik dan meteen aan een sexy setje lingerie denkt, denkt de degelijke huisvrouw aan hand- en theedoek.

In a clean and tidy kitchen there is always a towel for drying your hands after washing them. The properties that are required for such a towel are that it should be washable, it should be able to absorb moist and well, it also should look nice. Some prefer sets of matching towels and tea-towels. “A nice set”, so I think of a sexy set of ladies lingerie, but the good house wife thinks of towel and matching tea-towel. 

Badstof leent zich prima voor een handdoekje, maar je kan ze ook breien. In Hoorn kocht ik op de antiekmarkt voor 5 euro een oud doekje met een gehaakt schulprandje. Het lijkt veel op het geblokte handdoekje dat Marlies een poosje geleden voor mij breide.

Terry cloth is very suitable for kitchen towels, but they can also be knitted. In Hoorn I bought an old towel with a crochet edge on an antique market for only 5 euros. It resembles the chequered towel Marlies knitted for me some time ago. 

Leave a Reply