Royal baby blanket

babydekentje1

Bij het zien van babyfoto’s kijken de meeste mensen eerst naar de baby. Zo niet ik… als rechtgeaard breier in hart en ziel kijk ik eerst naar het babydekentje. En denk dan: “Wie doet een baby die regelmatig spuugt en in luiers in zo iets delicaats?”.

De baby van William en Kate werd getoond aan de Britten en wie er verder interesse in had in een beeldig wit dekentje met stijlvolle kanten bloempjes op een rechte tricot ondergrond.

When people see baby pictures they usually look at the baby. Not me… as a true and avid knitter I check out the baby blanket first. And then I think: “Who wraps a baby that often vomits and still wears dipers in such a delicate thing?”. 

William and Kate’s baby was shown to the Brittish people and whoever was interested in a cute white blanket with stylish lacy flowers on a straight stockinette background. 

6 Responses to “Royal baby blanket”

  1. Yvon Says:

    Iets delicaats gewikkeld in iets delicaats, passender kan niet, toch? Alles is wasbaar. Dit dekentje/deze sjaal (traditie in de UK) vast ook.

  2. Barbara Says:

    Het is geen handgebreide shawl las ik hier (http://knittyblog.com/2013/07/www-gifts-for-royal-babies-life-lessons-make-your-own-point-protectors), dus iets minder delicaat dan je zou denken!

  3. loesje Says:

    Ach, als je niet zelf hoeft te wassen kun je ook iets minder praktisch zijn/denken. 😉

  4. flemishflower Says:

    ik had ook meteen het dekentje in het oog
    dacht even dat Kate het zelf had gebreid, want in april had ze bij een bezoek aan Schotland verteld dat ze begonnen was met spulletjes breien voor de baby; dus 3 maanden voor een dekentje is mogelijk redeneerde ik
    maar nee hoor, ondertussen gelezen dat het van een degelijk Brits bedrijf komt dat al (machinaal) baby spulletjes en kanten sjaals vervaardigt sinds de 19e eeuw en ook Posh Spice had blijkbaar haar baby 2 jaar geleden in hetzelfde dekentje gewikkelt, maar dan in roze
    tja, een koninklijke baby kun je moeilijk showen in een dekentje gebreid door een beginner, zeker ? Misschien ging The Queen daar niet mee akkoord? 🙂

  5. Christel Says:

    omdat Kate tijdens een bezoek aan Schotland in april liet weten dat ze begonnen was met spulletjes breien voor de baby, dacht ik even dat het haar eigen project was. maar nee hoor, gekocht bij een oerdegelijk Brits bedrijf dat al “the finest lace knitwear” breit (met de machine weliswaar) sinds 1912. aangezien ook Posh Spice haar delicate baby al in dezelfde roze sjaal had gewikkeld 2 jaar ervoor, kon de toekomstige koninklijke telg toch in niks minder dan dat “gepresenteerd” worden, niet?

  6. dutch margreet Says:

    Volgens mij was de babyblanket waar William destijds in gewikkeld was, een echte Shetland shawl, van net zulke dunne wol als de weddingsshawls. Zo’n dunne blanket is echt alleen bedoeld voor de shw, zoiets als een doopjurk. op de Shetlands werden baby’s ten doop gedragen in hum=n moeders weddingshawl, reken maar dat ze dan goed in een niet vocht doorlatend “pak” gewikkeld waren.

Leave a Reply