Estonia 2013

muhu1

Drie jaar geleden wist ik amper waar het ligt. Nu wordt het al de zesde keer dat ik er naar toe ga. Maar het is er ook zo leuk! Estland… kleurrijk, doorspekt met traditie en een heerlijk land om te zijn.

Dus ook deze zomer hebben we een reis georganiseerd. Maandag vertrek ik met mijn breivrienden voor negen dagen breireis. Eerst met huurauto’s naar de eilanden Saaremaa en Muhu (rondleiding door het Muhu Muuseum door Mai Meriste), dan door naar Haapsalu (het Haapsalu Shawl Museum gaat speciaal voor ons open!) en aansluitend naar de Sweater Conference in Viljandi. We besluiten de reis met enkele dagen in ons geliefde Tallinn, waar we het breiwerk in het depot van het Open Air Museum mogen zien en een dagje Turi om onze vrienden bij uitgeverij Saara te bezoeken. Dank aan onze lieve vriendin Estlandse Monika die de speciale breigerelateerde onderdelen heeft georganiseerd voor ons. Zonder haar hulp zou het niet half zo leuk worden!

Three years ago I hardly knew where it was. Now I’m going there for the sixth time. It is so much fun! Estonia… Colourful, stuffed with tradition and a great place to be. 

So we organised aother trip this summer. Monday I leave with my knitting friends for nine days of knitting journey. First we  go the the islands Saaremaa and Muhu with rental cars (Mai Meriste will show us the Muhu Muuseum), then we go to Haapsalu (where the Haapsalu Shawl Museum will be opened exclusively for us!) and then to the Sweater Conference in Viljandi. We will finish our trip with a few days in our beloved Tallinn en een dagje Turi, where we will visit the depot of the Open Air Museum to see all the knitwear and a day to Turi to visit our friends at publishing house Saara. Thanks to our dear Estonian friend Monika, who organised the knitting related items for us. Without her help it would only be half the fun! 

2 Responses to “Estonia 2013”

  1. Monika Says:

    🙂 see you on Wednesday and have fun in Saaremaa. Take all instructions with you and I am a phone call away if you need asistance. I am sad that I cant join you but we will have Viljandi this year 🙂

  2. Anna Says:

    If you have time while in Tallinn and want to meet, please let me know!

Leave a Reply