What’s in a name?

Voor het oplossen van een probleem of conflict is de bereidheid van beide partijen nodig om kritisch naar het eigen gedrag te kijken, het vermogen om het probleem te analyseren en de wil om tot een voor beide partijen bevredigende oplossing te komen.

De medewerkers van de Stitch ‘n Bitch-shop, voorheen Wolkoker en dan nu Wolkoker Breishop, bleken hier uitstekend toe in staat. Nadat we van diverse kanten gehoord hadden dat men deze naam erg verwarrend, niet de lading dekkend en een te commerciële associatie met ons leuke cluppie vond aangeven, heb ik tijdens een terloopse ontmoeting met de eigenaresse op de Handwerkbeurs in Zwolle haar ervan kunnen overtuigen dat dit echt niet handig is. Het bleek al snel dat deze vriendelijke dame van hele goeie wil was en binnen luttele minuten waren we het dik eens, de beste oplossing bleek te zijn dat de naam binnenkort wordt veranderd.
In goede verstandhouding, geen onvertogen woord, excuses,…… zo makkelijk kan het gaan.

Uiteindelijk hingen we later die middag gezellig even over de schutting van hun kraampje om hun wolletjes te knuffelen en samen een nieuwe naam voor hun winkeltje te bedenken. Wij leverden alle namen die we in een ver verleden voor een ander doel bedacht hadden, maar uiteindelijk werd het de Wolkoker Breishop. Binnenkort zie je de wijziging op hun site.

Beste medewerkers van Het Wolwinkeltje zonder Naam…… heel veel succes met de winkel onder de nieuwe naam!

For solving problems or conflicts both parties need the willingness to look at the own behaviour, the abililty to analyse the problem and the will to change and reach a solution that is suitable for both parties.

The employees of the Stitch ‘n Bitch-shop, known formerly as the Wolkoker and now renamed as Wolkoker Breishop, were very much capable of doing so. After many knitters told us that they thought the name was very confusing, not in relation with the content of the shop and too commercial to have an association with our non-commercial Stitch ‘n Bitch, I have convinced the owner in a coincidental meeting that a better name is needed. The owner appeared to be a very friendly woman that understood the problem right away and within minutes she agreed, the best solution is to change the name.
In good understanding, not a improper word, excuses,….. all problems should be solved that easy.

That afternoon we met in front of their stand to chat and cuddle their balls of wool and trying to invent a new name for the shop. We gave them a list of all the names we made up for another purpose years ago, but well, it turned out to be Wolkoker Breishop after all. The name will be visible on their site soon.

Dear employees of the Shop without a Name…… we wish you lot’s success with the shop with a great new name!

Leave a Reply