Brei- en Haakdagen Nieuwegein 2013

 brei12
 brei1  brei2  brei3
 brei14  brei10  brei11
 brei15  brei9  brei13
 brei16  brei7  brei4
 brei8  brei5  brei6
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Het was weer top! Twee dagen lang een hal vol stands met breiwol, tools en boeken en cursusruimtes gevuld met leergierige breiers. The Dutch Knitters gaf er twee introductieworkshops twijnend breien. De enige breitechniek waarbij je af en toe moet rekken en strekken… We delen graag ons enthousiasme voor deze oude Zweedse breitechniek met geïnteresseerde breiers.

Dank aan allen die meewerkten eraan meewerkten de Brei- en Haakdagen tot een succes te maken. Tot in oktober in Groningen!

It was great! For two days there was a hall loaded with stands piled up with yarn, tools and books. Classrooms were filled with eager to learn knitters. The Dutch Knitters gave two introduction workshops twined knitting. The only knitting technique that requires some gymnastics. We love to share our enthousiasm for this old Swedish knitting technique with interested knitters. 

Thanks to all that coöperated to make the Brei- en Haakdagen this big success. See you in October in Groningen!

2 Responses to “Brei- en Haakdagen Nieuwegein 2013”

  1. dutch margreet Says:

    Nieuwegein lukte niet, maar Groningen kan op het fietsie vanaf hier, heb de datum alvast in mijn mini agenda genoteerd. Een van de fijnste ervaringen die ik heb gehad kwam weer boven bij het zien van de foto’s. Ik heb jaren geleden een aantal jonge moeders sokken breien geleerd op vier naalden, want ze wilden degelijke sokjes voor in de klompjes, geen zweetnijlon. Het was een fantastisch gevoel toen ze van het “gehampel” (ned. gehannes) met vier naalden na flink wat gezweet en gemopper opeens het aha-moment kregen en het door hadden, plotseling zwaaiden die twee “lastige” losse naalden lustig in het ritme van het breien mee. Die blik van: ik heb het door, ik heb gewonnen, die zien jullie vast ook heel vaak. Ik heb ze vooral vaak verteld dat ik het ook stap voor stap geleerd had en dat snel breien alleen ontstaat door het veel te doen, soms vergeet je in je enthousiasme om iets nieuws te leren of onderwijzen, dat er veel oefenen aan een mooi resultaat vooraf gaat en heb je de neiging te snel op te geven. Dan is het goed te horen dat “de juf” het ook stapvoets geleerd heeft.

  2. CeeTee online wolwinkel Says:

    Ik heb overduidelijk iets heel leuks gemist! Goed te lezen dat er ook nog een dag in Groningen komt, dan ben ik er zeker bij, is ook wat dichter bij huis. Leuke foto’s, geven een goed beeld weer. Ga binnenkort aan een stel vriendinnen ook leren hoe ze sokken moeten breien. Het is zo leuk om te merken dat steeds meer mensen (her)ontdekken hoe veel voldoening het geeft om zelf te breien en te haken.

Leave a Reply