Je maintainstash

 Zet 'm op!  Zet 'm op!  Zet 'm op!
 
 Zet 'm op!  Zet 'm op!  Zet 'm op!
 
 Zet 'm op!  Zet 'm op!  Zet 'm op!
 
 Zet 'm op!  NOS Headlines  Linke Soep
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Deze week wierp een aantal leden van SnB Utrecht zich op het verzinnen van wollige uitspraken. ‘To stash or not to stash’, ‘I have a stash, therefore I am’, ‘liberté, egalité, stashalité (ou la mort)’…… Wol maakt een mens kreatief, ik weet het nu zeker.

De media vonden breien opeens ook weer hip. Maandagavond waren Hil en ik bij SnB Amsterdam waar ik Headliner Niec leerde breien. Hij bleek een natuurtalent dat na een avond zwoegen een ministropdasje produceerde. Bedankt voor de foto Irish! Vrijdag zaten Corrie en ik gezellig samen met twee Groningse hoogleraren in de Hilversumse radiostudio van LLinke om in LLinke Soep te breien en beppen over de Warme Truien-Dag.

Zondag gaven we de workshop Zet ‘m op! bij De Afstap in Amsterdam. Hil en ik hadden hoge verwachtingen van deze workshop. We vinden het namelijk zelf zo belangrijk dat de afwerking van je breiwerk goed is. Dat bepaalt het verschil tussen broddelwerk en professioneel ogende breisels.

Wat hebben ze hard gewerkt, de cursisten van Zet ‘m op! Opzetten, afkantingen, kantsteken en en bandopzetten, we hebben het er vlotjes doorheen gejast. Het oogje van I-Cord, best ook een hoogstandje op breitechnisch gebied, werd meteen omgedoopt tot de Teletubbie, Juup breide met vijf naalden terwijl ze twee naalden al meer dan genoeg vindt en ik ging door de knieën om in diverse rondes de diverse opzetten te demonstreren zodat iedereen het goed kon zien. Hanneke klaagde na drie uur bij iedere opzet steen en been dat ze te moe was maar probeerde ze toch allemaal braaf uit want onze proefjes waren te interessant om te laten liggen. Martien kwam op haar krukken aangestrompeld en werd de hele dag voorzien van alles wat ze nodig had vanaf haar stoel met voetenbankje. Karin volgde de les vanaf vier uur staand om haar hoofd er beter bij te kunnen houden. De satéprikkers bleken inderdaad superhandig om de gelukte proefjes op mee naar huis te nemen. En we weten nu ook weer waarom we dure bamboe naaldjes kopen in plaats van op satéprikkers te breien.

Volgens onze cursisten van zondag moest de workshop Het Naadje van de Kous over sokkenbreien bij voorbaat al in de herhaling vanwege de supersnelle intekening. Dat wordt dus 25 mei, teken je snel in!

Maar genoeg over de activiteiten van verleden week. Ik ga met een nieuw project beginnen, een goed idee van Corrie, en we staan te popelen om te starten. Maar daarover later meer……

This week a couple of knitters of SnB Utrecht made up some wooly statements. ‘To stash or not to stash’, ‘I have a stash, therefore I am’, ‘liberté, egalité, stashalité (ou la mort)’…… Wool makes people more creative, I know now.

The media thought knitting was hip again. So Monday night Hil and I joined SnB Amsterdam where I learned Headliner Niec how to knit. He proofed to be natural talent and toiled to produced a mini knotted tie. Thanks for the photo Irish! Friday night Corrie and I stitched and bitched about Warme Truien-Dag with two professors from Groningen in the radio studio of LLink in Hilversum to stitch ‘n bitch for LLinke Soep.

Sunday we gave the workshop Zet ‘m op! bij De Afstap in Amsterdam. Hil and I had big expectations about this workshop. We think that the finishing of your knitting make the difference between homemade and handmade.

They worked so hard, the students of Zet ‘m op! Cast ons, cast offs, neat edges and a band cast on, we did it all. The I-Cord ‘eye’ was renamed to Teletubbie, Juup knitted on five needles thinking that two is more then enough and I kneeled for my students to make my demonstrations visible to all. Hanneke complainted after three o’clock every new item that she was too tired but even couldn’t resist the beautiful swatches and samples and knitted along. Martien used her crutches to reach De Afstap and hardly leaved her chair with footstool. Karin knitted standing up to keep her from dozing of. The bamboosticks proofed to be a good way to keep the samples knitted by the students. And we now know why there is such a big price difference between bamboo knitting needles and regular bamboosticks.

Our students persuaded us to repeat the workshop Het Naadje van de Kous about sock knitting as the first day is already booked fully. That will be May 25th, so hurry up to sign up!

But enough about the activities of last week. I’m going to start a new project, a swell idea from Corrie, and we are ready to start. But more about that later…….

Leave a Reply