Sexy knitwear

bakpak1

In de jaren tachtig breiden en haakten we badpakken en bikini’s van katoen. Hartstikke leuk op de wal, maar oh wee als je na het zwemmen er het water mee uit kwam. Katoen rekt uit als het nat is. Dus dan was een snelle controle of het broekje niet op je knieën hing en of alles nog wel in en niet naast je cupjes zat geen overbodige luxe. Zat er sowieso nog wel textiel om het lijf of moest je het opduiken van de bodem van het zwembad?
Moeten we dat in 2013 nog wel willen?

In the eigthies we knitted and crocheted with cotton yarn swimsuits and bikini’s. A lot of fun when being on land, but a serious problem when you had a swim and got out of the water. Cotton stretches when it is wet. So you quickly checked if the knickers where not dropped to your knees and the cups of the top were where they were covering what they were suppose to cover. Was the textile knitwear even still there or did you have to dive to the bottom of the swimming pool to retrieve it? 
Maybe we shouldn’t be tempted to knit these kind of items in 2013?

Gisteren hadden we een discussie met onze cursisten van Het Betere Breiwerk  bij de Afstap in Amsterdam. Ik ben een echte winterbreier, ik houd het meest van echte wol, vaak zelfs van lekker ruige authentieke draadjes. Een strootje, ach, dat hoort erbij hoor. Lekker warme wanten, beenwarmers, sokken gebreid met technieken en motieven uit het koude hoge Noorden… Maar dit modelletje uit de kalender 2013 van Sports Illustrated kan daar verandering in brengen. Zomerbreien met een winters tintje…

Yesterday we had a discussion with our students of Het Betere Breiwerk at the Afstap in Amsterdam. I like to knit winter stuff, I love real wool, even if it is a rough authentic yarn. A little straw, ah well, that is part of the fun. Nice warm mittens, legwarmers, socks knitted with techniques and motif from countries where is cold in winter, high up North. But this swinsuit, shown on the kalendar of 2013 of the Sports Illustrated can change all that. Summer knitting with the winter in mind…

3 Responses to “Sexy knitwear”

 1. Ingeborg Says:

  ha ha, wat leuk om dit weer hier te zien! Maar… geen patroon…?!

 2. Marleen Says:

  🙂 Ik heb nog wel een voorbeeld van een gebreide vergeet-me-nietjes-bikini met bloempjes op strategische plaatsen,uit een jaren 80 boek. Nee, niet om mee te zwemmen denk ik.
  Maar wat vind je van de ontwerpen van de Braziliaans Helen Rodel? . Daar wil ik me nog wel eens aan wagen.

 3. Carol Says:

  De bikini’s die ik in de jaren 70 en 80 haakte bleven wel goed zitten, kan ik me herinneren. Ik geloof dat daar een dun elastisch draadje meegehaakt werd. Maar of ik aan zo’n badpak ga beginnnen? Ik heb ook nog ergens 2 badpak breipatronen in een oude 100 Idées staan, die waren ook leuk, maar ik heb ze nooit gemaakt.

Leave a Reply