Yarnissima

 Yarnissima  Yarnissima  Yarnissima
 
 Yarnissima  Yarnissima  Yarnissima
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Sokken breien, hoe kan het toch dat er zoveel belangstelling voor is? Waar het in de jaren negentig not done was om te zeggen dat je het leuk vind om je eigen sokken te breien, lijkt het nu wel een ware rage.

De kleine compacte werkjes gaan zo makkelijk mee in de tas, je kan er je fantasie op uitleven door de mooiste patronen, garens en kleuren te kiezen of zelf iets te ontwerpen en je houdt uiteindelijk nog iets nuttigs aan over ook! Hil en ik geven zondag de workshop Het Naadje van de Kous in De Afstap in Amsterdam, maar er is meer tussen breihemel en aarde…… Yarnissima (Marjan Hammink) maakt prachtige toe-up sokkenpatronen die gebreid kunnen worden met behulp van de methode Magic Loop. Haar populaire Firestarter is gratis te downloaden om het eens te proberen. Marjan raadt de prachtige handdyed garens aan van Wollmeise, maar ik brei ze zelf nu van Kaffe Fassett sokkengaren dat ik nog had liggen.

De foto’s tonen Marjan in actie op de beurs in Zwolle. Wij stonden er gezellig naast met onze workshop Grolse Wanten. Tot de volgende beurs Marjan!

Sock knitting, how is it possible that it became so popular? In the nineties it was definitely not done to tell you love to knit socks, but now it is a true hype.

The small and compact knittings are so easy to put in your bag, you can be creative choosing patterns, yarns and colours or design a sock yourself and after all you end up with something usable. Hil and I give a workshop Het Naadje van de Kous in De Afstap in Amsterdam, but there is more between knitting heaven and earth…….. Yarnissima (Marjan Hammink) makes beautiful toe-up sock patterns dat can be knitted using the Magic Loop. Her popular Firestarter is free to download so you can have a try. Marjan advises the wonderful yarns of Wollmeise, but I’m knitting them now from Kaffe Fassett sock yarn I found in my stash.

The photos show Marjan in action on the beurs in Zwolle. We had the space next to hers for our workshopGrolse Wanten. See you on the next fair Marjan!

Leave a Reply