Estonia 2012 – Warm Hands

 Estonia 2012 - Warm Hands
 Estonia 2012 - Warm Hands  Estonia 2012 - Warm Hands  Estonia 2012 - Warm Hands
 Estonia 2012 - Warm Hands    Estonia 2012 - Warm Hands
 Estonia 2012 - Warm Hands  Estonia 2012 - Warm Hands  Estonia 2012 - Warm Hands
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Je loopt nietsvermoedend de Estonian Handicraft House met kelderwinkel van Riini Tomberg in Pikk-straat in Tallinn in en wat zie je daar in de boekenkast? Warme Handen! Wat is het ongeloof lijk leuk om ons eigen boek tegen te komen in het buitenland. De verkoopster keek eens Daphne, naar ons boek en toen naar Daphne en had al snel door dat niet alleen de auteurs maar ook het covermodel zich in haar winkel bevond. Giebelend breide ze toen maar door aan haar sok. Niet alleen daar vonden we ons boek, maar ook toen we nog een andere Eesti Kasitöö (winkel met handwerk en handwerkartikelen)  inliepen. Daar lag het bij de spulletjes van Monika, haar mooie garens en de Haapsula shawl, zo genoemd omdat ik Haapsalu altijd Haapsula noem. Dat krijg ik er nu helemaal nooit meer uit.

Unsuspectingly you walk into the Estonian Handicraft House  with  Riini Tomberg’s shop in the cellar in Pikk Street in Tallinn and what do you see in the bookcase? Warm Hands! What fun it is to come across our own book abroad. The sales lady looked at Daphne, our book and then again at Daphne and she soon realised that not only the authors of the book but also the cover model was in her shop. While giggling she continued knitting her sock. Not only in that shop we came across our book but also in another Eesti Käsitöö (a shop with crafts and crafts materials). There it was lying with Monika´s stuff, her beautiful yarns and the Haapsula shawl, which is has that name because I always say Haapsula instead of Haapsalu. I won’t ever get rid of it now. 

 Estonia 2012 - Warm Hands  Estonia 2012 - Warm Hands  Estonia 2012 - Warm Hands
 Estonia 2012 - Warm Hands  Estonia 2012 - Warm Hands  Estonia 2012 - Warm Hands
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Bij Emma Leppermann in Masters Courtyard, die een prachtige gebreide fiets voor de deur heeft staan, vonden Monika’s zelfgesponnen armbandjes. Ze hebben daar prachtig stijlvol design, maar ik wilde de fiets en die paste helaas niet in de koffer. Een andere breifiets vond ik in een winkeltje in Pikk-straat. Ook daar design met de typisch nieuwe Estlandse slag, moderne vormen, praktische voorwerpen maar met respect voor de folklore en handwerktradities van het land.

Tijdens de conferentie in Tartu verkocht Monika Warme Handen en zette ze bij haar foto ook haar handtekening om de koper te verrassen met een uniek exemplaar van ons boek. Ook in de bibliotheek van het Heimtali museum lag een exemplaar van Warme Handen tussen de prachtige oude Estlandse breiboeken. Wie had dat kunnen denken…

At Emma Leppermann´s in Masters Courtyard, where a beautifully knit bicycle adorns the entrance of the shop, we found Monika´s homespun bracelets. They have such stylish design over there, nevertheless I wanted the bike but unfortunately that did not fit into my suitcase. I found another knitted bycicle in a shop in Pikk Street. There they had design objects in the typically new Estonian style, modern shapes, practicle objects but with respect for the folkore and crafts traditions of this country.

During the conference in Tartu Monika sold Warm Hands and signed her photo in there to surprise the buyer with a unique copy of our book. The Heimtali Museum library also contained a copy of our book and it was placed between the beautiful old Estonian knitting books. Who would have thought that….

Dus… Warme Handen is te koop in diverse käsitöö’s , maar ook via de site van The Dutch Knitters en in veel wolwinkels.

So… Warm Hands is for sale in several käsitöös in Tallinn, but also through The Dutch Knitters´ website and in many yarn shops.

3 Responses to “Estonia 2012 – Warm Hands”

 1. Daphne Says:

  Hahaha, surprise indeed! In Amsterdam at De Afstap some customers asked me: ‘are you Carla? no? are you Hilly?’

 2. MoniqueB Says:

  Ik zal vast niet zo vaak naar Shetland gaan, als jullie ‘al’ in Estland zijn geweest. Dat is ook bijna een traditie aan het worden. Jullie hóren nu gewoon bij Estland.
  Het lijkt me geweldig om dat moment van herkenning te beleven, wanneer je je eigen werk ziet!
  Goed werk!

 3. Jody Says:

  Wat is dit heerlijk om te lezen allemaal!
  Afgelopen september was ik voor het eerst in Estland en ik zag dezelfde plaatsen en winkels als jullie en kwam met bergen inspiratie en wol weer thuis. Alleen jullie boek zag ik (nog) niet, maar daar ben ik nu wel zo benieuwd naar dat er niets anders op zit dan het te kopen 😉

Leave a Reply