To spin or not to spin…..

 Landelijke Spindag 2008  Landelijke Spindag 2008  Landelijke Spindag 2008
 
 Landelijke Spindag 2008  Landelijke Spindag 2008  Landelijke Spindag 2008
 
 Landelijke Spindag 2008  Landelijke Spindag 2008  Landelijke Spindag 2008
 
 Landelijke Spindag 2008  Landelijke Spindag 2008  Landelijke Spindag 2008
 
 Landelijke Spindag 2008  Landelijke Spindag 2008  Landelijke Spindag 2008
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Het was weer een genoeglijk dagje, de Landelijke Spindag in Elspeet. Een zaal vol spinners en één breier in hard en nieren, zo voelt het een beetje. Trouw aan het concept sjouw ik mijn spinnenwiel mee, maar na een uurtje spinnen winnen mijn Twijnend Breien-sokken in mijn tas het van het spingenot en stap ik over op breien. Ze moeten toch een keer af! Er was veel interesse in de Zweedse techniek met Z-getwijnd garen, de Handwerken zonder Grenzen met mijn artikel en de voorbeelden die ik met een voorzienende blik in de tas gestopt had.

It was a great day, the Landelijke Spindag in Elspeet. A hall filled with spinners and one knitter, so feels it for me. True to the concept I brought my spinning wheel, but after an hour of spinning I get my Twined Knitting socks out of my bag and I start to knit. I really should finish them! There was a lot of interest in the Swedish technique with Z-plied yarn, the Handwerken zonder Grenzen with my article and the sample I had put in the bag just in case someone would like to see them.

En terwijl Annie Ham de notulen snel doorwerkt terwijl iedereen in de grote zaal de goed gesmeerde spinnenwielen laat gonzen geniet ik met volle teugen. Leuk om iedereen terug te zien en verwelkomd te worden met een vrolijk: ‘Meid, je stond in de krant!’ of na een blik op mijn naamkaartje ‘Jee, en loopt jij hier zomaar rond?’. 😉
Bijkletsen met oude bekenden. Het beviel me goed in de Zeews-Vlaanderse hoek, gezellig tussen Jannie van de Wolboerderij in Koewacht en een Groningse die voor veel leuke ideeën te porren viel. Een spinwedstrijd, hoedenshow en uitgebreide markt. Wat heeft de organisatie weer haar best gedaan om van deze 10de Spindag een succes te maken. De vriendelijkheid  en zo’n goeie sfeer die je tegenwoordig nog maar zelden vindt, maken het evenement tot een topdag. Zelfs als spinnen voor mij persoonlijk maar bijzaak is……

And while Annie Ham rushed through the minutes while everyone in the big hall let the well olied spinning wheels buzz I enjoy myself so much. Nice to meet everyone and to be welcomed with a cheerful: ‘Hé, I saw you in the newspaper!’ or after reading my name on my badge ‘Jee, and yóu came to our Spinning Day too?’. 😉
Chatting with old friends. It was nice being in the corner of Zeeuws-Vlaanderen, nicely seated between Jannie from the
Wolboerderij in Koewacht  and a women from Groningen who loves wild ideas as much as I do. A spinning competition, hat show and big market. What a great effort of the organization to make this day to a big success. The friendlyness and good atmosphere that you have to miss often nowadays make this event one of the nicest I can find. Even if spinning for me is just another passtime…….

Leave a Reply