London 2008 – the yarn shops

 Wool shops London 2008  Wool shops London 2008  Wool shops London 2008
 
 Wool shops London 2008  Wool shops London 2008  Wool shops London 2008
 
 Wool shops London 2008  Wool shops London 2008  Wool shops London 2008
 
 Wool shops London 2008  Wool shops London 2008  Wool shops London 2008
 
 Wool shops London 2008  Wool shops London 2008  Wool shops London 2008
 
 Wool shops London 2008  Wool shops London 2008  Wool shops London 2008
 
 Wool shops London 2008  Wool shops London 2008  Wool shops London 2008
 Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Man Jan weet het al. Als ik per sé naar een bepaalde stad, wijk of winkel wil, dan is daar iets brei-gerelateerds te vinden. Maar hij vindt het niet erg. Zoals ik al een poosje af en toe verzuchtte “sinds ik brei, kom ik nog eens ergens”, zo verzucht hij nu “sinds mijn vrouw breit, kom ik nog eens ergens”.  Het is al weer even geleden, maar ik wil jullie deze info over de Londense wolwinkeltjes niet onthouden. Want hoewel ik op de IKnit Day al flink verwend was met een overvloed aan prachtige garens, weerhield me dat er niet van om ook nog een paar wolwinkeltjes in Londen mee te pikken. In Liberty is een prachtige afdeling met veel Rowan te vinden. Vergeet vooral ook niet even naar de prachtige katoenen bedrukte stoffen te kijken. Ook bij John Lewis in Oxford Street is er een garenafdeling met Rowan, Noro, Debbie Bliss, sokkengarens, Mirasol en veel breiboeken. All the Fun of the Fair is een grappig klein winkeltje op de tweede verdieping aan het pleintje tussen Kinsley Road en Carnaby Street. Het assortiment is beperkt, maar ze verkopen ook wat fournituren. En gebreide gebakjes. Bij Stash Yarns aan 213 Upper Richmond Road in Putney vond ik veel moois. Leuke merken als Misti Alpaca, Noro, Mission FallsKoigu en nog veel meer. Hier kom ik beslist nog wel eens. En dan hebben we natuurlijk nog de topper IKnit. De nieuwe ruimere winkel is volgestouwd met vreselijk leuke mooie garens en vooral veel boeken en tijdschriften. Zálig!

Diesel is een kledingmerk, maar ze nemen de breitrend wel serieus en zorgden voor bollen wol en schapen in de etalage!

Met Jan heb ik na de breidagen nog even stevig de toerist uitgehangen. Westminster Abbey, Kensington Palace en de Diana Memorial Tour (én veel van haar jurken!), het centrum met de Big Ben, Houses of Parlement, Downing Street 10 en Travelgar Square, het V&A Museum, de National Gallery, het Britisch Museum, de Tower of London, de London Bridge, Highgate Cimetary, Harrods en veel shop till you drop. Metrootje in en weer uit, mijlenver lopen, we hebben het allemaal gezien, gedaan, ervaren en er volop van genoten!

My husband Jan is already used to it. If I really want to go to some city, neighbourhood or store, there is probably something knit-related to be found there. But he doesn’t mind. For some time I often say “since I knit I travel to the nicest places”, he now he often says “since my wife knits I travel to the nicest places”.

It is already some time ago, but I will not deprive you of information about the wool shops in London. Although I was quite spoiled at the IKnit Day with a exuberance on stunning yarns, it did not prevent me from going to some yarn shops in London. In Liberty there is a wonderful division with a lot of Rowan stuff. Don’t forget to check out their beautiful printed cotton fabrics too. At John Lewis in Oxford Street there is a division with Rowan, Noro, Debbie Bliss, sock yarns, Mirasol and knitting books. All the Fun of the Fair is a cute little shop on the second floor of the plaza between Kinsley Road and Carnaby Street. The assortment is limited, but they also sell some haberdashery. And knitted cakes. At Stash Yarns on 213 Upper Richmond Road in Putney I found a lot of good stuff. Nice brands like Misti Alpaca, Noro, Mission FallsKoigu  and lots of others. I will surely return here. And then we have the top of the bill yarn shop IKnit. The new more spacious shop is stuffed with awesome yarns and a lot of books and magazines. Wonderful!

Diesel is a brand of clothes, but they do take the knitting trend serieusly and stuffed there window pane with balls of wool and sheep!

With Jan I did London in a more touristic way. Westminster Abbey, Kensington Palace and the Diana Memorial Tour (én lots of her dresses!), the V&A Museum, the National Gallery, the center with the Big Ben, Houses of Parlement, Downing Street 10 and Travelgar Square, the Britisch Museum, the Tower of London, the London Bridge, Highgate Cimetary, Harrods and lots of shop till you drop. Metro in and out, walking for miles, we have seen it all, did it all, experienced it all and enjoyed every minit of it!

Leave a Reply