Brei een ei!

Brei een ei!

 Brei een ei!  Brei een ei!  Brei een ei!
 
 Brei een ei!  Brei een ei!  Brei een ei!
 
 Brei een ei!  Brei een ei!  Brei een ei!
 
 Brei een ei!  Brei een ei!  Brei een ei!
 
 Brei een ei!  Brei een ei!  Brei een ei!
 
 Brei een ei!  Brei een ei!  Brei een ei!
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

De zaterdag  voor Pasen werden er in het Catharijne Convent in Utrecht paaseieren gebreid, je raadt het al, onder leiding van The Dutch Knitters. Hoewel Hil en ik niet echt van de eierenbreien zijn, vinden we dit soort activiteiten superleuk. Van jong tot oud zat heerlijk een paar uurtjes te breien. Sommige met kerstballenervaring, anderen konden nog een steek breien. Dat gaf niets, want we hadden patroontjes in alle moeilijkheidsgraden. Uiteindelijk produceerde iedereen tenminste een muts voor een ei. En sommigen fanatiekelingen zoals Marlies lieten zich niet kennen en breiden er wel drie.

In Catharijne Convent Utrecht Easter eggs were knit on the Saturday before Easter, and you can already guess, under the guidance of The Dutch Knitters. Although Hil and I are not real egg knitters, we really like this kind of activities. Young and old were knitting along happily for a couple of hours. A few already had some experience in knitting Christmas balls and others had never knit at all. That was no problem at all, because we had patterns in all levels of difficulty. In the end every one of them produced at least an egg hat. And some fanatics, like Marlies, even made three.

 Brei een ei!  Brei een ei!  Brei een ei!
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Ook personeel en vrijwilligers van het museum konden de verleiding niet weerstaan om het eventje te proberen. De stoere beveilingsbeambte ook. Toen ze werd opgeroepen voor een klusjes bij de ‘vrouwtjes’ (lees: tentoonstelling ‘Vrouwen voor het Voetlicht”), riep ze vrolijk tegen haar verbijsterde collega’s: “Ik kom eraan, even mijn pen uitbreien!”.

Also personnel and volunteers of the Catharijne Convent could not resist the temptation to try and knit something. The tough security guard as well. When she was paged for a task at the “vrouwtjes (ladies)” (read: the exhibition “Vrouwen voor het Voetlicht (women in the spotlights)”, she merrily told her bewildered colleagues: “I’m coming, I just have to finish my row!”

3 Responses to “Brei een ei!”

 1. Myrthe Says:

  Het was echt heel gezellig!!
  Heb thuis nog vier mutsjes gebreid en nog een klein ei.
  Jammer dat Pasen alweer voorbij is…

 2. Brent Annable Says:

  Ei, ei, ei, en we zijn zo blij…

 3. MoniqueB Says:

  Een geweldige manier om mensen (weer) kennis te laten maken met breien. Met snel en leuk resultaat heb je kans op een hele nieuwe doelgroep!
  Volgend jaar nóg een keer!

Leave a Reply