Cosby Sweater Project

Bill Cosby Project 

Kunnen jullie ze nog voor de geest halen, die kleurrijke truien die Bill Cosby in de jaren tachtig in zijn shows droeg? We vonden ze destijds helemaal geweldig, maar nu vinden we ze  hysterisch van kleur en lomp van vorm.  Ik wil er niet dood in gevonden worden…. Maar ze geven een goed tijdsbeeld en dat is al genoeg om ze te conserveren voor de toekomst. Hiervoor is het Cosby Sweater Project in het leven geroepen.

Can you still remember the colourfull sweaters Bill Cosby wore in the eighties in his shows? We thought they were great, but nowadays we think they are hysterically coloured and have plumb shapes. I don’t want to wear them, not even in my grave… but they did give a good image of the fashion in that period and that alone is enough to preserve them for the future. So someone took the initiative and there it is: the Cosby Sweater Project!

De ontwerper van de truien is Koos van den Akker, een Nederlander die in de jaren zestig het in zijn ogen erg truttige Nederland verruilde voor New York. Een bijzondere 70-plusser met een erg negatieve kijk op ons landje en op vrouwen, wat hij compenseert met een wel erg postieve kijk op zichzelf. 😉

The designer of the sweaters is Koos van den Akker, a Dutch man that escaped the – in his opinion – narrow minded Holland and moved to New York. A excentric man of 70plus years old with a negative view of our little country and women, something he compensates with an very high opinion about himself. 😉

3 Responses to “Cosby Sweater Project”

 1. nordwolke Says:

  Very funny! Bill Cosby is cool, but those sweaters …

 2. MoniqueB Says:

  Oh ja! Dat had ik toen destijds ook gehoord; dat er een nederlander achter de truien zat.
  Ik ben eigenlijk wel benieuwd of hij ze dan ook zelf breide, of dat er een machine achterzat. Of een vrouwtje die op de bovenste verdieping van een huizenblok op 70 street zat te zweten om ze op tijd af te hebben voor er weer een aflevering uitgezonden werd. hahahaha.

  Only in America!

 3. Hannah Says:

  Jaaaa, die truien waren altijd prachtig!!

Leave a Reply