IKnit – The Dutch Knitter’s Workshops

Workshops London IKnit Weekender 2009 Workshops London IKnit Weekender 2009 Workshops London IKnit Weekender 2009
Workshops London IKnit Weekender 2009 Workshops London IKnit Weekender 2009 Workshops London IKnit Weekender 2009
Workshops London IKnit Weekender 2009 Workshops London IKnit Weekender 2009 Workshops London IKnit Weekender 2009
Workshops London IKnit Weekender 2009 Workshops London IKnit Weekender 2009 Workshops London IKnit Weekender 2009
Workshops London IKnit Weekender 2009 Workshops London IKnit Weekender 2009 Workshops London IKnit Weekender 2009
Workshops London IKnit Weekender 2009 Workshops London IKnit Weekender 2009 Workshops London IKnit Weekender 2009
IKnit Weekender workshops IKnit Weekender workshops IKnit Weekender workshops
Met dank aan Rob Kool voor de onderste drie foto’s!
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Ga er maar aan staan…… het geven van workshops Twijnend Breien en Estlandse Breitechnieken in drie uurtjes én in het Engels. Vooraf waren we best gespannen voor dit nieuwe avontuur, maar die spanning verdween zodra we in ons lokaal stonden. Gelukkig was er airco in beide lokalen, zodat de opvliegers van cursisten snel de das werden omgedaan. Maar het duurde wel even voor we ontdekte dat het eerst niet werkende paneeltje aan de wand een afstandbediening was. En ik weet nu ook hoe je ‘sewing’ uitspreekt, niet als ‘sueing’ of ‘sawing’ dus.

Just go ahead and try… giving workshops Twined Knitting and Estonian Knitting Techniques in three hours ánd in English. Beforehand we were quite nervous about this new adventure, but the nervousness disappeared as soon as we were standing in our classroom. Fortunately there was airco in both classrooms, which meant that the hot flushes the students had were soon gone. But it took a while before we discovered that the control panel on the wall that did not work was in fact a remote control. And now I know how to pronounce ‘sewing’, not like ‘sueing’ or ‘sawing’.

Wat hebben we genoten van enthousiaste cursisten die er net zo hard voor gingen als wij en zich een slag in de rondte breiden om de opdrachten te voltooien. Onze voorbeelden en boeken werden gretig bekeken en we konden alle lesstof behandelen. En het mooist van alles….. na afloop van Estlandse Breitechnieken kregen we spontaan van de cursisten een daverend applaus!

We really enjoyed seeing the enthusiastic students working just as hard as we did and they knitted like crazy to get their assignments done in time. Our samples and books were eagerly examined and we could discuss all the subject material. And the nicest of all was that after having finished the workshop Estonian Knitting Techniques we got a thunderous applause!

We waren amper weer beneden in het Dutch Knitter’s Café toen we van onze vrienden hoorden dat cursisten langs gekomen waren en allerlei positieve geluiden lieten horen over hoe ze het ervaren hadden. De volgende dag kwamen twee cursisten zelfs trots het inmiddels afgebreide buideltje in de techniek Twijnend Breien laten zien. Op de hotelkamer zagen we ‘s avonds al de eerste lieve mailtjes van cursisten verschijnen. Heerlijk, wat een zalig gevoel dat het zo’n succes was en ja hoor, volgend jaar komen we weer terug met spannende nieuwe Dutch Knitters Workshops!

We were hardly back in The Dutch Knitting Café when our friends told us that students had already visited the Café and told them all kinds of nice things about how they had experienced our workshop. The next day two students even came to show us their finished pouch in Twined Knitting technique. That night in our hotel room we already received the first kind mails from our students. Fabulous, it is a very good feeling that it was such a success and yes, next year we will be back with new exciting Dutch Knitters Workshops!

Dit is niet alles waar jullie als bloglezers zo nieuwsgierig naar zijn, niet waar? De komende dagen volgen nog blogs over The Dutch Knitting Café, de beurs en modeshow, de Londense wolwinkeltjes die we bezochten, de nieuwe stash en boeken, gezellige etentjes, de Missoni-tentoonstelling, de vakantieweek van Jan en mij en natuurlijk over Titia en de nodige flessen wijn! The Dutch Knitters en hun Dutch Knitting Friends waren in Londen en reken maar dat ze ons niet over het hoofd hebben gezien!

Meer foto’s: IKnit Weekender on FlickrRob en Nelleke Kool

This is not all that you blog readers are curious about isn’t it? The coming days more blogs will follow about The Dutch Knitting Café, the fair and the fashion show, the London yarn shops we visited, new stash and books, nice dinners with our friends, the Missoni exhibition, Jan’s and my holiday week and of course about Titia and quite a lot of bottles of wine! The Dutch Knitting Friends were in London and you bet we weren’t overlooked!

More photos: IKnit Weekender on FlickrRob en Nelleke Kool

Leave a Reply