Three days at the fair…..

Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009 Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009 Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009
Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009 Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009 Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009
Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009 Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009 Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009
Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009 Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009 Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009
Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009 Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009 Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Drie zalige dagen Handwerkbeurs in Ahoy Rotterdam, we hebben genóten!

De lokatie Ahoy bleek zich prima te lenen voor ontvangst van de handwerkers die in grote getale op het spektakel af kwamen. Ruim, licht en goed bereikbaar. Ons Dutch Knitting Café, tevens Ravelry Meeting Point, had een ruime en niet te missen plek en werd omringd door de beste breikraampjes. De nieuwe spandoekjes met Antje maakten geen twijfel mogelijk, wie van breien houdt is hier op z’n plek. Dat merkten we zeker, want velen streken korte of langere tijd neer op de stoeltjes om een toertje met ons te breien onder het genot van een stroopwafeltje. Jo An kwam het nieuwe sokkenboekje van haar en Marlies bij ons signeren en menig standhouder kwam even bij ons uitpuffen. We kregen veel vragen over materialen, breiproblemen en workshops. En mijn traditionele Estlandse shawl die ik net voor de beurs af hadden gemaakt, trokken veel aandacht, maar ook de shawl met Point Mousse, de nobrainer from hell, trok veel aandacht. De wachtlijst voor de workshop Estland’s Kant in januari 2010 is alweer een stukje langer. Wie zich nog op wil geven, stuurt een mailtje naar info@thedutchknitters.nl. Ook voor Het Beter Breiwerk.

Three wonderful days at the Handwerkbeurs (Crafts Fair) in Ahoy Rotterdam, we had a marvellous time!

The location Ahoy appeared to be perfect for receiving the needle workers who came to the fair in large amounts. It was spacious, light and easy to reach. The Dutch Knitting Café, also Ravelry Meeting Point, had a spacious and not to be overlooked stand and was surrounded by the best yarn stands. The new banners with Antje made it perfectly clear, anyone who loves knitting has come to the right place. That was made clear by the fact that many a knitter settled down on one of the chairs to knit a row or two with us while enjoying a stroopwafel. Jo Ann came to sit with us to sign the new sock book she and Marlies wrote and many a stand holder came to catch his breath at our Café. We got many questions about materials, knitting problems and workshops. And the traditional Estonian shawl that I had finished just before the start of the fair got lots of attention, but also the shawl made with Point Mousse, the no-brainer from hell, was admired. The waiting list for the workshop Estonian Lace in January 2010 has grown a bit longer again. Who wants to join, send a mail to info@thedutchknitters.nl. This also holds good for Het Beter Breiwerk.

Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009 Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009 Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009
Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009 Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009 Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009
Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009 Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009 Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009
Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009 Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009 Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Brent, die op vrijdag en zaterdag de dagelijkse leiding op zich nam (BEDANKT BRENT!) werd de vragen over de Magic Loop we een beetje beu en moffelde uiteindelijk mijn twee sokken op een rondbreinaald weg onder tafel. Vlak naast het werkje met bamboe breinaalden die door een voorbijganger Conimex-naalden werden gedoopt. Corry de B en ik breiden gezusterlijk aan onze sokken van toevallig hetzelfde garen en Nelleke had ‘mijn’ Hanne Falkenberg aan. Marianne hing haar gebreide broekje weer op, de Australische Fiona deed net alsof ze nooit ergens anders gewoond had, Brie vond garen met metaal erin voor een interessant experiment en Corrie’s Wibi stikte bijna in zijn botje, maar vermaakte zich verder prima met alle aandacht van bezoekers. Onze lieve vriendin van de IKnit-beurs, Eirwen de Knitwitch, kwam over uit Cardif Wales om twee gezellige dagen met ons door te brengen. Heerlijk dat je er was Eirwen!

Brent, who leaded the Café on Friday and Saturday (THANKS BRENT!) got a bit tired of all the questions about the Magic Loop and finally stashed my two socks on one circular needle away under the table. Right next to the project with bamboo needles that were renamed Conimex-needles by a passer-by. Corry de B and I knitted along shoulder to shoulder on socks in, coincidentally, the same yarn and Nelleke wore ‘my’ Hanne Falkenberg. Marianne hung her knitted underpants on the washing line again, Australian Fiona pretended never to have lived anywhere else, Brie found herself some yarn with metal for an interesting experiment and Corrie’s Wibi almost choked in a bone, but otherwise had a very nice time at the fair with all the attention from the visitors. Our dear friend from the IKnit fair, Eirwen the Knitwitch, came over from Cardiff, Wales, to join us at the fair for two very cheerful days. It was lovely to have you here Eirwen!

Yvonnep sloot zich met haar sokkentafel onder de onmogelijke titel Dutch Knitters Sock Knitting Café met grasgroene kleedjes gezellig aan bij het breicafé. De schattige babyslofjes uit Piecework, die ze ter plekke onder luid gesteun en gekreun eindelijk in elkaar naaide (breiers zijn geen naaiers), waren eyecatchers, práchtig! Charlotte Hensen, met haar bijzondere gebreide theemutsen had veel belangstelling. Renske Versluis gaf bezoekers een beeld van breien zoals zij dat ziet en produceerde ondertussen met haar enorme punnikgeval een stapeltje grappige sjaaltjes. Anke, Connie en mevrouw Grevers verkochten hun boekje Gelderse Mutsen en gaven workshops. Mede dankzij hun inzet blijft de kennis over dit oud-Hollandse handwerk bestaan.

Yvonnep joined us at our knitting café with her sock table with the impossible title Dutch Knitters Sock Knitting Café bringing her green tablecloths. The cute baby socks from Piecework, that she finally sewed together there, groaning and moaning, (knitters are no seamstresses) were real eye catchers, beautiful! Charlotte Hensen, with her remarkable knitted tea cosies had lots of visitors. Renske Versluis gave visitors an image of knitting the way she sees it and in the meantime produced a pile of sweet shawls on her enormous spool knitter. Anke, Connie and Mrs Grevers sold their book Gelderse Mutsen and gave workshops.

Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009 Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009 Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009
Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009 Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009 Handwerkbeurs Rotterdam Ahoy 2009
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Corry de H. verkocht vrijdag en zaterdag Kika-beren, die met veel moeite in de auto waren gepropt. Op zondag namen wij haar taak over, met ondersteuning van vier gezellige Astense breisters die zich een slag in de rondte breiden om de beren in de kleren te steken. Een aardige dame bracht nog een hele doos met kleertjes, waaronder een truitje waar zelfs ik voor zwichtte. Dus ondanks mijn amigurumi-allergie staat er nu zelfs bij mij thuis een Kika-beer.
De opbrengst was ondanks creditcrisis en omvallende banken weer groot: 558,35 euro voor de beren en 81,90 euro voor de kleertjes en extra giften. Dank aan iedereen die z’n steekje bijdroeg!

On Friday and Saturday Corry de H. sold the Kika bears that were stuffed into our car with difficulty on the way to the fair. On Sunday we took over from her, with the help of the four nice knitters from Asten, who knitted like crazy to get the bears some clothes. A very nice lady even brought a whole box full of bear’s clothes, among which a sweater that even I could not resist. So despite my amigurumi allergy even my home houses a Kika bear now. The proceeds were very good, despite the economic crisis and banks going bankrupt: 558,35 euros for the bears and 81,90 euros for the clothes and extra donations. Thanks to everyone who put in a stitch!

Trouwe lezers van Life ‘n Knitting kwamen even informeren naar Titia. We weten inmiddels ook dat Corrie H is geboren aan de goeie kant van het spoor en waar ze gedoopt is. Altijd leuk om te weten, maar alleen interessant voor de insiders die op vrijdag na een filerit van 2,5 uur Rotterdam-Utrecht met buikpijn van het lachen de auto uit rolden…… ik had het niet willen missen! 😉

De Handwerkbeurs 2009 in Ahoy was een groot succes. Janet Vermist van Second Events, je hebt er weer een waar brei- en handwerkfeest van gemaakt, dank je wel! In Zwolle op van 26 tm 28 februari 2010 zijn we er zeker weer bij.

Loyal readers of Life ‘n Knitting came inquiring after Titia. We learned that also Corrie H. was born on the right side of the track and where she was baptized. Always nice to know, but only of interest for the insiders who were rolling out of the car with laughter on Friday after a 2,5 hour drive full of traffic congestions from Rotterdam to Utrecht … I wouldn’t have wanted to miss it for the world!

The Handwerkbeurs 2009 in Ahoy was a tremendous success. Janet Vermist of Second Events you organised a real knitting and crafts party, thanks! We will be there for sure in Zwolle on 26 till 28 February 2010.

Leave a Reply